Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу зелените сертификати в Шумен

15
Снимка: Радио Шумен

Близо 150 души в Шумен излязоха на протест срещу зелените сертификати. Точно в 12 те се събраха на площад „Кристал“.

След това шествието тръгна към кръговото кръстовище на Руски паметник, където протестиращите блокираха движението за около 5 минути. От там колоната се отправи към един от големите магазини за строителни материали и техника.

Недоволстващите от ограниченията нахлуха в търговския обект, без маски и сертификати, в нарушение на заповедта на здравния министър.

Чуйте аргументите на протестиращите срещу зеления сертификат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Горещо и през новата седмица!

Температурите ще продължат бавно да се повишават и през следващата седмица. В понеделник ще е слънчево, сутринта – почти тихо. По-късно ще духа слаб вятър от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще са между 17 и 22 градуса, максималните – от 34 до 39 градуса. Във вторник вятърът временно ще се ориентира от..

публикувано на 07.07.24 в 14:23

Хор "Родна песен" – в Китай

Хор "Родна песен" при Образцовото народно читалище "Напредък 1864" в Търговище получи покана за участие в Седемнайсетият Международен китайски хоров фестивал и конкурс China International Chorus Festival CICA, който ще се проведе от 15 до 19 юли в Пекин. Това става ясно от публикация в социалните мрежи на диригента на хора Красимира Коларова...

публикувано на 07.07.24 в 13:26

Честваме българските светци

Втората неделя след Петдесетница Българската православна църква отбелязва деня на всички български светии. Те били християни, обитавали сегашната българска земя още преди идването на славяните и прабългарите, обясни за Радио Шумен отец Николай от храма "Свети пророк Илия" в шуменския квартал Дивдядово. "Историята на българската святост е различна от..

публикувано на 07.07.24 в 10:55

Скаути край Нисово

Националният скаутски лагер за вълчета „Вековният бряст“ събра над 150 деца от България, съобщават от областната администрация в Русе. Лагерът приема ученици на възраст между 7 и 11 години и се провежда в района на село Нисово. В инициативата, която ще продължи до 10 юли участват членове на Организацията на българските скаути. Сред тях има..

публикувано на 07.07.24 в 10:13

Откриват „Пътека на авлигата“

Доброволци откриват днес „Пътека на авлигата“ в района на хижа „Приста“, съобщават от Община Русе. Според организаторите наименованието на пътеката е вдъхновено от големия брой авлиги в местността. Събитието е от 11:00 ч., а след официалното откриване любителите на птици ще могат да се включат в организирано наблюдение. В програмата са включени и..

публикувано на 07.07.24 в 08:29

Жега и в неделя

Между 14 и 21 градуса са температурите тази сутрин в Североизточна България. Най-хладно е в Търговище, където термометърът показва 14 градуса, в Шумен – 15, в Разград – 19, в Силистра – 20, в Русе – 21 градуса. В Шумен атмосферното налягане е 991 хектопаскала – по-високо от средното за юли – и бавно ще се понижава. Относителната влажност на..

публикувано на 07.07.24 в 07:48

По-ниска такса „тротоарно право“

Община Шумен планира да намали таксата, която собствениците на заведения с маси на открито заплащат за квадратен метър площ. Новите цени са регламентирани в промени в Наредбата за цените на такси и услуги, която е в период на обществено обсъждане и предстои да бъде разгледана на следващата общинска сесия. Администрацията се е съобразила с получено..

публикувано на 06.07.24 в 15:52