Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговищката болница - почти пълна

Болницата в Търговище
Снимка: Радио Шумен

На 90 % са заети местата в интензивното отделение на МБАЛ - Търговище. В момента в реанимацията са настанени девет пациенти с коронавирус, които са интубирани. Запълването на реанимационните легла е най-сериозния проблем пред ръководството на здравното заведение. Персоналът също е на санитарният минимум. В лечебното заведение към днешна дата от COVID-19 се лекуват общо 65 пациенти.

Единици са болните лекари и медицински специалисти, повечето са ваксинирани или вече преболедували.

В болниците в Попово и в Омуртаг също има ръст на пациентите с коронавирус. В здравното заведение в Попово приетите пациенти с коронавирусна инфекция вече са 25, а леглата 22. В МБАЛ - Омуртаг местата за пациенти с COVID-19 са заети на половина. Към момента там се лекуват 23 заразени, сред които и  бебе на месец и дете на 10 години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

4000 на фолклорна среща

4000 участници от 520 състава в цялата страна ще се представят в рамките на 6-ото издание на Националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в Попово. В  три поредни дни - 5, 6 и 7 юли,  на 4 открити сцени изпълнители от всяка точка на България ще представят фолклора на своя регион. Събитието се организира от община Попово и Сдружението за..

публикувано на 05.07.24 в 11:46

Спомен за голямото наводнение

Тези дни си спомняме за голямото наводнение в Търговище отпреди 110 години чрез фото документалната изложба на Регионалния исторически музей в града. Експозицията „Спомен за голямото наводнение на р. Врана в Търговище, 6 юли 1914 г.” е подредена във витрините до ОУ „Христо Ботев”. Постерите ще останат експонирани там през цялото лято. Това е..

публикувано на 05.07.24 в 11:36

Синя зона и в Търговище

Вече е време Търговище да има синя зона и от общинската администрация усилено работим над тази идея. Това каза кметът на общината д-р Дарин Димитров, който днес отговаряше на живо в социалните мрежи на въпроси на граждани. При изграждането ще се започне от централната градска част, допълни той.  "Паркоместата около Първо основно училище, спортна..

публикувано на 04.07.24 в 14:50

Още един изключен от ПГ на ДПС

Зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов беше изключен от ПГ на ДПС. Решението беше прочетено от парламентарната трибуна от председателстващия заседанието Росица Кирова. То е било взето днес, като "за" изключването му са гласували 30 народни представители, без гласове против и въздържали се. Ибрямов беше един от 15-те, гласували..

публикувано на 04.07.24 в 12:36

Трусове в ДПС

Областният съвет на ДПС - Търговище сне доверие от народния представител Джейхан Ибрямов, съобщава БТА. След справка, разпространена от пресцентъра на Народното събрание за гласуването за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, стана ясно, че Джейхан Ибрямов е гласувал с "въздържал се". Радио Шумен припомня, че парламентарната група на  ДПС не..

публикувано на 04.07.24 в 08:45

Спасиха 200 дка гора

200 декара широколистна гора в землището на търговищкото село Копрец са били спасени от опожаряване, съобщават от полицията в Търговище.  Сигналът за пожар е получен около 15:00 ч. на 1 юли. Огънят е възникнал в труднодостъпен район и е унищожил около 21 декара борови насаждения.  В гасенето на пожара са се включили и служители на Държавното горско..

публикувано на 02.07.24 в 12:19

Смърт на пътя

61-годишна жена е загинала при катастрофа в Попово вчера, съобщават от търговищката полиция. Пътният инцидент станал около 17:50 часа. Жената управлявала лек автомобил „Опел Корса“. На кръстовище по ул. „Асен Златаров“ тя отнела предимството на движещ се лек автомобил „Мерцедес “, управляван от 34-годишен водач. При катастрофата водачката на..

публикувано на 02.07.24 в 11:57