Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора загуба за „Шумен груп”

4
Снимка: Радио Шумен

Шуменската боксова школа приключи участието си в Държавния личен шампионат за младежи в „Арена Шумен“. Вторият представител на Боксов клуб „Шумен груп” Богдан Дианов изгуби първия си мач срещу Цветослав Стоянов от Боксов клуб „Червен бряг“. Другият представител на домакините Радослав Борисов бе надигран от Стойко Цветков от "Мизия" – Плевен малко след откриването на състезанието в сряда.

Шампионатът продължава днес с битки за медали. Заради противоепидемичните мерки публика в „Арена Шумен“ не се допуска. Срещите се излъчват на живо в интернет.

Снимки от втория състезателен ден вижте ТУК!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

24-часов ултрамаратон

За втора поредна година в Русе ще се проведе 24-часов ултрамаратон. Началото е в събота (20 април) в 12 ч. на  Градския стадион. Събитието се организира с подкрепата на Общината. Тази година участие в надпреварата са заявили над 100 атлети от осем държави, съобщи организаторът Вихрен Иванов-Виро. Индивидуалните д исциплини, в които ще се..

публикувано на 18.04.24 в 16:55
Мирослава Минчева

Стрелците остават с две квоти

Мирослава Минчева завърши седма във финала на 25 метра пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Рио де Жанейро. Състезателката от Търговище записа 13 точки, които не бяха достатъчни, за да ѝ донесат квота за Олимпиадата в Париж. С визи за Игрите във Франция са олимпийската вицешампионка от Токио 2020 Антоанета Костадинова, също..

публикувано на 18.04.24 в 09:23
Нургюл Салимова

Поражение за Нургюл Салимова

Нургюл Салимова допусна четвърта загуба на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В партия от 11-ия кръг българката отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру след 90 хода и над пет часа игра. Загубата остави 20-годишната състезателка, живееща в Търговищко, на последното осмо място в класирането с 4 точки...

публикувано на 18.04.24 в 09:20

Четвърто реми за Нургюл Салимова

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с рускинята Катерина Лагно в седмия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат. Равенството дойде след 41 хода. Двубоят беше последен от първото завъртане, в което всички 8 състезателки играят една срещу друга. До момента живеещата в Търговищко шахматистка има една победа, четири..

публикувано на 12.04.24 в 05:47
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с реми срещу Тан Чжони

Нургюл Салимова направи реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка  от търговищкото село Крепча  изигра спокойно партията си срещу водачката във временното класиране и фиксира третото си равенство от началото на надпреварата. С него Салимова събра..

публикувано на 10.04.24 в 06:24

Футболът се възражда в Тутракан

От години футболът в Тутракан изчезна, не в буквалния смисъл, разбира се, защото в училищата футболът и други спортове се упражняват. Но липсва Школа за детско-юношески футбол с отбор в тази възрастова група, както и мъжки футболен отбор. Община Тутракан е единствената община в Силистренска област без футболен отбор, който да участва в регионалното..

публикувано на 08.04.24 в 11:08

Шуменец в челната тройка на Европа

С бронзов медал в Шумен се завръща националният състезател по смесени бойни изкуства Виктор Иванов. Той завоюва отличието в Европейското първенство по ММА в Белград, Сърбия. Иванов стигна до третото място при мъжете до 70,3 кг.  „Доволен съм от представянето на Виктор, който още при първото си участие при мъжете влезе в челната тройка на Европа...

публикувано на 08.04.24 в 09:40