Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора загуба за „Шумен груп”

4
Снимка: Радио Шумен

Шуменската боксова школа приключи участието си в Държавния личен шампионат за младежи в „Арена Шумен“. Вторият представител на Боксов клуб „Шумен груп” Богдан Дианов изгуби първия си мач срещу Цветослав Стоянов от Боксов клуб „Червен бряг“. Другият представител на домакините Радослав Борисов бе надигран от Стойко Цветков от "Мизия" – Плевен малко след откриването на състезанието в сряда.

Шампионатът продължава днес с битки за медали. Заради противоепидемичните мерки публика в „Арена Шумен“ не се допуска. Срещите се излъчват на живо в интернет.

Снимки от втория състезателен ден вижте ТУК!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Световно първенство в Шумен

За първи път Шумен е домакин на Световно първенство по коло ориентиране. В спортния форум, който ще се проведе до 15 септември, ще се включат 183 състезатели от 23 държави. Състезанието ще се проведе на Шуменското плато и в района на Плиска.  От 11:00 часа днес от Плиска ще бъде даден стартът на първия състезателен ден в дисциплината спринт. От 17:00..

публикувано на 10.09.24 в 08:18

Шуменски каратисти с евромедали

Много силно представяне на Open Kyokushin-Kan European Championship записаха състезателите на Спортния клуб по карате „Киокушин“ в Шумен, които завоюваха 1 златен, 1 сребърен и 3 бронзови медала. Това съобщи сенсей Даниел Димитров от клуба. Европейска шампионка стана Иванина Иванова при кадетки в кат. до 60 кг. Вицеевропейски шампион е Ивайло..

публикувано на 09.09.24 в 13:00

„Дунав Ултра“ завърши

Приключи XI издание на велонадпреварата „Дунав Ултра“, в която се включиха колоездачи от пет държави. Първи до крайната точка на маршрута в село Дуранкулак достигна българинът Явор Яковриев, който измина дистанцията за 35 часа и 41 минути без техническа и логистична подкрепа. Трасето на „Дунав Ултра“ следва поречието на река Дунав,..

публикувано на 07.09.24 в 13:45

Турнир по стрийтбол

Благотворителен турнир по стрийтбол 3х3 организират за трети път в Шумен доброволци от Фондация „Гален Темелков“ през уикенда. 13 мъжки отбора вече са се записали в онлайн платформата.  Срещите в събота започват в 15:00 часа на площадката до информационния център на ПП "Шуменско плато".  По-малките баскетболисти (до 12 години, до 14 години,..

публикувано на 05.09.24 в 08:37
Георги Колев от Спортен клуб по ориентиране „Мадарски конник“.

Световно по коло ориентиране в Шумен

Шумен е домакин на Световното първенство по коло ориентиране. За първи път в България се организира подобен форум, който започва на 9 и приключва на 15 септември.  „Заявки за участие са подали 183 състезатели от 23 държави. Ще пристигнат най-добрите спортисти по коло ориентиране от цял свят. Районът е добър, Шумен е организиран град, можем да..

публикувано на 04.09.24 в 14:28

Дяков напуска „Лудогорец“

Бившият капитан на „Лудогорец“ Светослав Дяков, който две години бе помощник-треньор на орлите, напуска клуба, съобщиха официално от разградския клуб. Благоевградчанинът има 354 мача и 11 гола за зелените. Дяков бе част от треньорския щаб на Анте Шимунджа, Ивайло Петев, Георги Дерменджиев и Захари Сираков. Раздялата между клуба и помощник-треньора..

публикувано на 03.09.24 в 15:04
Ружди Ружди

Злато за България на Параолимпиадата

Ружди Ружди донесе първото злато за България на Параолимпиадата в Париж. Роденият в русенското село Глоджево атлет завоюва отличието в тласкането на гюле, като постигна 12,40 метра.  Така състезателят ни успя да дублира титлата си от Рио де Жанейро през 2016 година.  В актива на Ружди Ружди има и сребърна титла от Токио 2020.  Българското..

публикувано на 31.08.24 в 09:30