Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медик издавал фалшиви документи

Снимка: Радио Шумен

Досъдебно производство е образувано срещу лекар, извършвал фиктивни прегледи и издавал фалшиви документи, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград.

Полицейската проверка е за груби закононарушения при гласуването в подвижни секции на изборите от 4 април и 11 юли тази година. При разследването е установено, че общопрактикуващ лекар, чиято практика е в Исперих и близките седем села, е извършил фиктивни прегледи на над 190 пациенти, за което е получил парично възнаграждение от Здравната каса. Установени са и данни, че е изготвял неистински медицински бележки за гласуване в подвижни секционни избирателни комисии на предходните избори.

По случая е образувано досъдебно производство, като всички материали ще бъдат докладвани в прокуратурата, когато приключат съответните проверки. В процес на изясняване е и размерът на нанесената щета.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови почетни граждани

Тържествена сесия на Общинския съвет в Исперих ще се проведе днес. Поводът е празникът на града – 24 май.  Ще бъдат гласувани предложенията за нови почетни граждани на Исперих. Номинирани за отличието са дългогодишният преподавател по български език и литература Мария Алкушева и бившият кмет на общината Адил Решидов. Докладната за удостояване на..

публикувано на 22.05.24 в 08:53

2414 честитки от КАТ

818 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в Разградско в периода от 13 до 19 май 2024 година. През посочената седмица екипите на „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР-Разград са съставили 767 фиша и 65 акта.  За неправилно поведение на пътя са санкционирани трима пешеходци и един велосипедист...

публикувано на 21.05.24 в 11:13

Задържаха нелегален мигрант

Нелегален мигрант е установен в област Разград снощи. Това съобщават от полицията. Около 20.10 часа на 20 май на бензиностанция в близост до село Осенец въпросното лице скача от платформа на румънски влекач „Волво“, управляван от 40-годишен гражданин на Букурещ. При проведената беседа лицето твърди, че е на 23 години от Мароко и е преминал нелегално..

публикувано на 21.05.24 в 11:06

Прибраха колата на пиян

57-годишен водач е задържан за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от разградската полиция. Лек автомобил „Алфа Ромео“ е спрян около 22.15 часа на 19 май в Разград. Пробата на водача с дрегер е отчела 2,28 промила.  Автомобилът е иззет. По случая е започнато бързо производство

публикувано на 20.05.24 в 09:53

Екшън в нощен бар

Мъж стреля и се укри при скандал в заведение в Кубрат. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за инцидента е получен около 02.15 часа на 19 май. Разправията между 48-годишния кубратчанин и двама младежи на 20 и 19 години прераснала във физическа саморазправа. След отправени обиди на етническа основа последвало масово хвърляне на маси,..

публикувано на 20.05.24 в 09:33
Снимката е илюстративна

Трудова злополука в гората

Четирсет и двегодишен мъж от исперихското село Йонково пострада при трудова злополука в гориста местност „Чуката“ в землището на село Дряновец, съобщават от полицията в Разград. Инцидентът е станал около 10:20 часа на 18 май при извършване на санитарна сеч. При издърпване на дървени трупи с трактор, клон от дърво е минал през десния крак на..

публикувано на 19.05.24 в 11:51

"Лудогорче" на 50

С „Приказка от танци“ Детският танцов ансамбъл „Лудогорче“ към Капанския ансамбъл в Разград отбеляза 50 години от създаването си. В спектакъла участваха както настоящите изпълнители, така и част от предходни поколения танцьори, съобщават от община Разград.  През годините във фолклорната формация са участвали над 2500 лудогорчета. Репертоарът на..

публикувано на 17.05.24 в 12:22