Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Нощ на театрите" в региона

Инициативата "Нощ на театрите" се провежда за девети път в България. Театри в няколко български града, сред които Шумен, Русе и Търговище ще организират събития на живо и онлайн на 20.11, събота.

В Търговище актьорът Божидар Попчев ще представи  моноспектакъла си по текстове на Ерик Богосян „PRопукване“. Зрителите могат да гледат спектакъла от 19:00 ч. в камерната зала на Драматичен театър – Търговище. Цените на билетите за "Нощ на театрите" са преференциални - 3 лева.

От 10 часа безплатно онлайн може да се гледа във фейсбук профила на Държавния куклен театър в Русе спектакълът „Косе Босе“. От 18 часа пък публиката в Русе може да гледа „Приказка за мечтатели“ на живо.

От 11 часа Драматично-кукления театър "Васил Друмев" ще предложи на шуменци спектакъла за най-малките "Тримата братя и златната дюля". От 19:00 на фейсбук профила на шуменския театър ще бъде излъчен онлайн спектакълът "Алеко. Смях над мрачни страници", на режисьорите Максима Боева и Любомир Колаксъзов.

Още може да чуете от разговора с Владимир Петков, директор на Драматичен театър - Търговище и с Димитър Димитров, директор на ДКТ "Васил Друмев".


ВИЖТЕ ОЩЕ
Александрина Михайлова от Шумен

Шуменска дива на софийска сцена

Шуменката Александрина Михайлова, талантлива ученичка на Райна Кабаиванска, ще направи утре вечер своя оперен дебют на сцената на Софийската опера и балет. 23-годишното сопрано ще участва в "Турандот“ от Пучини. Тя ще се въплати в ролята на Лиу. Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов. Неин партньор ще бъде друг обещаващ възпитаник на..

публикувано на 01.12.21 в 15:01

Със сертифакат в библиотеката

Читателите на Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев" в Разград от днес ще ползват услугите й срещу представяне на зелен сертификат, съобщи за БТА директорът на културната институция Димитър Петров. За младежите до 18-годишна възраст няма ограничения за прием в библиотеката. Гражданите, които не представят документ, че са ваксинирани,..

публикувано на 01.12.21 в 11:06
Стефан Командарев

Обявиха условията за филмовия кастинг

Кастинг за статисти за филмова продукция с работно заглавие "Ало" ще има в Шумен в петък от 8 до 12 часа пред Народно читалище "Тодор Петков". Радио Шумен припомня, че лентата е дело на режисьора Стефан Командарев. Снимките е предвидено да бъдат през януари и февруари. Участниците във филма ще получат възнаграждение. Телефонът за връзка с..

публикувано на 30.11.21 в 16:28

Метаморфозите на Красимир Арсов

Три години по-късно известният шуменски художник Красимир Арсов днес /30.11/ отново показва изложба, в чието заглавие стои изразът "приказни видения". По този начин творецът дава възможност всеки да види своя шарен ъгъл от детството и да открие своето въображение в тях. До 15 декември в галерийното пространство на Регионалната библиотека „Стилиян..

публикувано на 30.11.21 в 16:14

Цветя от степта

Изложба с фотографии под надслова "БИО ЛОГИЧНО" ще представи в Художествената галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен Мария Касчиева. Тя е преподавател в Шуменския университет и фотограф. В експозицията са включени кадри, уловени от нея в природното местообитание "Понто-Сарматски степи", намиращо се в района на северната част на Черноморието. Акцентът на..

публикувано на 30.11.21 в 13:00

Отново на театър в Силистра

Силистренският драматично-куклен театър възобновява от 1 декември своята работа, като зрителите ще могат да влизат само със зелен сертификат, съобщава директорът Златина Станева. В съботните и неделните дни от 11.00 ч. са представленията за деца. В театралния афиш са включени „Нова приказка за житената питка“ от Стефан Стоянов,..

публикувано на 29.11.21 в 15:28

Дарение от книги

Поредни дарения от книги радват читателите на читалищната библиотека в Караманово. Благотворителният жест е дело на две дами от София. Те предоставиха общо 37 литературни произведения. Д-р Дария Карапеткова дари 30 творби – българска и чуждестранна художествена литература. Всички произведения са издадени през последната година и са изключително..

публикувано на 29.11.21 в 14:31
Подкасти от БНР