Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Да помогнем на обгореното момиче!

Снимка: Архив

Дарителска кампания за лечението на малтретираното момиче от Цар Калоян организират съученици на пострадалата. Така младежите ще помогнат за лечението на 17-годишната девойка, открита преди седмица обгоряла в дома си.

"Ще се наложат серия от пластични операции, а след това и закупуване на протеза на мястото на ампутираната ръка. Сумата е непосилна за семейството", се казва в апела на Фериде Мехмедова в социалната мрежа.

Разкрита е дарителска сметка на името на бащата Мехмед Якуб. Съучиниците и от СУ “Христо Ботев“ в Цар Калоян планират с дарителски кутии, поставени в търговски обекти, да предизвикат съпричастност за събиране на нужните средства.

ЦКБ АД Клон Разград

IBAN:BG11 СЕСВ 9790 10J0 4212 00

BGN Razgrad

Титуляр: Мехмед Ниязи Якуб

MEHMED NIYAZI YAKUB

 
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удар в крайпътно дърво

72-годишен мъж от лознишкото село Сейдол пострада при пътнотранспортно произшествие, съобщават от разградската полиция. . Катастрофата станала около 13.30 ч. на 11 януари по пътя между селата Островче и Сейдол. На заледен пътен участък мъжът изгубил контрол над управлявания от него „Фолксваген Голф“, излязъл вдясно от пътното платно и се ударил в..

публикувано на 12.01.22 в 10:56

Намериха жива и здрава издирваната жена

Издирваната от полицията 76-годишна жена от село Стражец е намерена тази сутрин, съобщават от разградската полиция. Тя бе в неизвестност от 16 ч. на 9 януари. В резултат от целенасочените действия на служителите от РУ-Разград през последните два дни Фахрие Хасанова Османова е открита в съседна община. Върната е в дома си в добро физическо и..

публикувано на 12.01.22 в 10:51

Разясняват новите европрограми

25 информационни събития в общините от Разградско ще организират през тази година от Областния информационен център. На тях ще бъдат представени актуални и предстоящи за обявяване процедури за безвъзмездна финансова помощ по европрограмите. Събитията ще се проведат в съответствие с противоепидемичната ситуация в региона. За единадесети пореден път..

публикувано на 12.01.22 в 09:29

Мъж опита да излъже КАТ

55-годишен мъж от село Бисерци опитал да се сдобие с шофьорска книжка, като декларирал неверни данни, съобщават от полицията в Разград. На 10 януари по обяд мъжът се явил в сектор „Пътна полиция“ - Разград и казал, че му е откраднато свидетелството за управление на моторно превозно средство. При извършената проверка обаче станало ясно, че..

публикувано на 11.01.22 в 10:35

ВиК плати 800 000 лв. ток

Задължението от 800 000 лева към ЕНЕРГО ПРО на „Водоснабдяване – Дунав“ е погасено. Това съобщиха за Радио Шумен от "Българския ВиК холдинг". Заради дълга от енергодружеството в края на миналата година заплашиха, че ще спрат електрозахранването на съоръжения на ВиК дружеството в Разград на 4 януари. Близо половината от дължимото е покрито с..

публикувано на 10.01.22 в 16:06

Тухлена стена падна върху работник

35-годишен мъж от исперихското село Печеница пострада при трудова злополука в Завет, съобщиха от разградската полиция. Малко след 9 ч. вчера, докато бригадата събаряла тухлена стена на къща, част от нея пада върху работника. Пострадалият е транспортиран в Русе с фрактури на таз и прешлен. За случая е уведомена Инспекцията по труда. Води се..

публикувано на 07.01.22 в 13:20

Почит към Христо Ботев

С изпълнение на една от най-известните балади на Христо Ботев – „Хаджи Димитър“ - започна преклонението пред паметта на великия поет, публицист и революционер в Разград днес. Творбата, започваща с вечната строфа „Жив е той, жив е“, беше представена от Цветана Бенонова – гл. експерт в отдел „Култура, религиозни дейности и младежки дейности“...

публикувано на 06.01.22 в 14:22
Подкасти от БНР