Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови цени на такси и услуги

Община Търговище
Снимка: Община Търговище

Актуализация на цените и нови услуги, предлагани от Общинските предприятия „Обреди“ и „Социални и охранителни дейности“, както и от Духовия оркестър в Търговище са основните промени, включени в проект за изменение на Наредбата за местните такси и цени на услугите в Община Търговище. Документът е  публикуван за обществено обсъждане. Там, където се предвижда повишение в цените, то е мотивирано с увеличението на разходите за консумативи и поддръжка на различните съоръжения, стопанисвани от предприятията.

По-високи такси се предлагат за ползване на стадион „Димитър Бурков“. Общинското предприятие „Обреди“ предлага въвеждане на изцяло нови траурни услуги, както и повишение в цените на част от вече съществуващите.

Духовият оркестър пък вече ще има разписани цени за изнасянето на концерти с различна продължителност, участие в дефилета, ритуали и в други прояви.

Отменя се таксата за издаване на удостоверение за дължим размер на патентния данък.

Предложения по проекта за изменение на Наредбата могат да се подават до 20 декември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разбраха се за РИК

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия за 28 многомандатен избирателен район - Търговище. Това се случи по време на проведените консултации в Областната администрация.   Съставът на РИК ще е от 13 души, включително председател, заместник-председатели и секретар, като се спазва..

публикувано на 12.04.24 в 12:31

Първо заседание на РИК

Кoнcyлтaции зa нaзнaчaвaнe нa Paйoннaта избиpaтeлнa ĸoмиcия зa 28-и Tъpгoвищĸи изборен paйoн свиква днес областният управител. Разговорите ще започнат в 10:00 ч. в облacтнaта aдминиcтpaция.  За участие са поканени всички парламентарно представени партии и коалиции. В консултациите могат да участват и други политически формации, които нямат..

публикувано на 12.04.24 в 08:42

10 години за опит за убийство

10 години затвор за опит за убийство. Тази присъда на Окръжния съд в Търговище бе потвърдена и от Апелативния съд във Варна, съобщават от там.  На 15 декември 2022 г. 42-годишният Северин М.се опитал да убие друг мъж в Омуртаг, като го запали. Бързата реакция на свидетел предотвратила по-сериозни последици. Пострадалият е получил медицинска помощ в..

публикувано на 11.04.24 в 11:54

Домашен арест за зам.-кмет на Омуртаг

Правилно Търговищкият окръжен съд е определил домашен арест за заместник-кмета, обвинен в участие в организирана престъпна група в Омуртаг.  Според повдигнатото срещу Мехмед М. обвинение, сдружението е било с користна цел, съществувало е от началото на 2019 година до момента и в него участвали длъжностни лица. Защитниците на 64-годишния мъж са..

публикувано на 10.04.24 в 16:34

Спасиха 30 декара гора

30 декара широколистна гора е била спасена от запалване благодарение на бързата реакция на екип служители на пожарната в Антоново, съобщават от търговищката полиция. Полученият сигнал бил за възникнал в близост до гората пожар в сухи треви и храсти в землището на с.Язовец, община Антоново.  Пожарът, причинен от небрежност при боравене с открит огън,..

публикувано на 10.04.24 в 11:13

Двама задържани за дрога

Водач и пътник в автомобила са задържани за шофиране под въздействието на наркотик и за притежание на дрога. Това съобщават от търговищката полиция. Проверката е извършена снощи около 21,30 ч на ул. „Земеделска“ в Попово. Спрян е лек автомобил „БМВ“, управляван от 22-годишен. Със специализирано техническо средство е установено, че шофира..

публикувано на 10.04.24 в 11:08

Инвестиция за милиони

Нова линия за производство на стъкло с покритие ще пусне през следващата година стъкларският холдинг, който осъществява дейност край Търговище. Така ще се отговори на нуждите на пазара и нарастващото търсене на висококачествени продукти от стъкло.  Инвестицията ще е за 30 милиона долара, съобщиха от компанията. С това общият размер на инвестициите на..

публикувано на 10.04.24 в 09:10