Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Помощ за старческите домове

Снимка: архив

Извънредна и безплатна инспекция на електрическите табла на домовете за възрастни хора в Североизточна България ще извърши електроразпределителното дружество, което отговаря за региона. Оттам съобщиха, че е необходимо институциите да се свържат с фирмата и да заявят проверката.

По данни на компанията на територията на Североизточна България, има стотици старчески домове. Целта е да се направят обследвания преди настъпването на зимата и свързаното с нея застудяване, придружено със снеговалежи. В рамките на своя подготовка за зимния сезон служителите на компанията вече са инспектирали голяма част от трафопостовете, включително тези, които захранват домове за настаняване.

При извънредните проверки ще бъде направена техническа инспекция на електрическото табло на съответния дом и ревизия на връзките в него.

Домовете за настаняване на възрастни хора, които желаят да заявят инспекция, могат да го направят на телефон 0700 161 61 или на имейл info@erpsever.bg, като е необходимо да посочат лице за контакт, което ще присъства по време на проверката, както и точен адрес на обекта.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Среща с посланика на Азербайджан

Работна среща с извънредния и пълномощен посланик на Република Азербайджан в София Негово превъзходителство г-н Хюсеин Хюсеинов проведе кметът на община Шумен Любомир Христов. По-рано днес двамата обсъдиха възможностите за партньорство в различни сфери. Любомир Христов запозна госта с богатото културно-историческо наследство на Шуменския край. Той..

публикувано на 18.01.22 в 15:01

Повече пари за образование

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков посочи четири основни приоритета за новия си мандат. Първият е свързан с освобождаване от такси за детските градина на всички деца над 3-годишна възраст. Нова програма предвижда финансирането на ремонт на спортните площадки и физкултурните салони в учебните заведения. Тя ще работи..

публикувано на 18.01.22 в 12:11
акад. Николай Денков министър на образованието

Предлагат по-дълга ваканция

Дните от 31 януари до 4 февруари да бъдат обявени за неучебни, това предлага министърът на образованието и науката акад. Николай Денков. Идеята ще бъде представена на Отрасловия съвет този петък, в който участват представители на синдикатите и работодателите в системата на народната просвета. Според него в този период се очаква да бъде и пикът на..

публикувано на 18.01.22 в 10:31

Атанасовден е

Православната църква почита паметта на свети Атанасий Велики. Той е един от ревностните защитници на християнското учение, бил е архиепископ на Александрия в продължение на 45 години. В превод от гръцки език Атанас означава „безсмъртен“. Във фолклорния календар празникът е известен като Атанасовден, от който зимата започва..

публикувано на 18.01.22 в 09:27

Близо 10 000 новозаразени в страната

9996 са новите случаи на коронавирус в България. Това показват данните за изминалото денонощие, публикувани в Единния информационен портал. Една от причините за високия брой положителни проби е неотчитането им през почивните дни. Висок е броят и на починалите – 161. За денонощие в болници са постъпили 829 души, като над 82 на сто от тях са..

публикувано на 18.01.22 в 05:55

Клетва за нов мандат

Президентът и вицепрезидентът Румен Радев и Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание в сряда на 19 януари. На церемонията са поканени министър-председателят Кирил Петков, членовете на Министерски съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на регистрираните в България..

публикувано на 17.01.22 в 13:46

На кафе по време на карантина

24- годишен мъж от Търговище е нарушил карантината си, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Мъжът е заловен в кафе- аперитив в града при  съвместна проверка на служители от Районното полицейско управление и Регионалната здравна инспекция в Търговище .  Проверката е извършена в петък, а мъжът е под домашна карантина до 20 януари. Тя е..

публикувано на 17.01.22 в 11:19
Подкасти от БНР