Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Среднощен екшън в Шумен

4
Снимка: ОДМВР - Шумен

35-годишен шуменец, управлявал пиян автомобила си, е задържан в ареста след гонка с полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен днес.

Екип на пътна полиция на бул. “Славянски“ подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил "Пежо 306" малко след 21 ч. на 26 ноември. Шофьорът не спрял и продължил.

Пътните полицаи го последвали на бул.“ Симеон Велики“, близо до магазин "Биохимия" му подали сигнал от служебния автомобил за спиране. Водачът отново не изпълнил разпореждането, продължил да се движи, като увеличил скоростта си на движение. На светофарна уредба на кръстовището с ул. “Алеко Константинов“ преминал на червен сигнал. Полицаите установили, че той създал рискова ситуация при разминаване с друг автомобил  при преминаване на кръгово кръстовище /до "Практикер"/. На кръстовище, образувано от бул. “Симеон Велики“ и път I-7, напуснал пътното платно и се ударил в дървета.

При извършената на място проверка станало ясно, че водачът, 35-годишен шуменец управлява след употреба на алкохол. Не носил в себе си свидетелството си за управление,  автомобилът бил със служебно прекратена регистрация, нямал сключена  застраховка „Гражданска отговорност“. Дрегерът отчел 1,54 промила. Отказал да даде кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското  управление в Шумен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Дияна Йорданова, директор на Общинското предприятие “Туризъм, публични прояви и атракции

Нов директор на туризма в Шумен

Дияна Йорданова е новият директор на шуменското Общинско предприятие “Туризъм, публични прояви и атракции”. Тя бе представена по време на дискусията около плана за развитие на туризма в общините Шумен , Велики Преслав и Каспичан. „След днешната среща съм спокойна, че с целия екип на предприятието и с общината вървим в правилната посока“, каза..

публикувано на 13.08.24 в 13:36

1 милион нощувки в Мараш?

Да бъде изградена до края на годината интернет платформа, която да позволява бързото закупуване на билети и пакетни оферти за туристическите обекти в Шумен, Велики Преслав и Каспичан. Това предлага новата концепция за развитието на туризма в трите общини, представена днес. „Трябва да бъде спазен принципът - виждам, искам и купувам на момента“, обясни..

публикувано на 13.08.24 в 13:02

Пиян е невредим след катастрофа

Моторист самокатастрофира близо до шуменското село Лозево и се отърва без травми. Озова се обаче в ареста, защото пристигналите пътни полацаи устоновили, че е употребил алкохол. Дрегерът отчел 1,71 промила в издишания въздух, съобщават от ОДМВР Шумен. Сигналът за произшествието близо до селото бил приет малко преди 21 часа в събота. На място екип на..

публикувано на 12.08.24 в 13:17

Катастрофа издаде дрогиран

30-годишен мъж от Велики Преслав е дал положителна на амфетамин, канабис и бензодиазепин проба, а до нея се стигнало след участието му в катастрофа по пътя Върбица - Шумен.  Инцидентът станал около 8 часа сутринта на 9 август. Ударили се 67-годишен водач на лек "Опел Корса",  адресно регистриран в село Иваново и 30-годишният, който карал Ауди А6 с..

публикувано на 12.08.24 в 11:33

Денонощие без вода

За срок от едно денонощие без вода остават квартал „Макак“ и селата Панайот Волов и Белокопитово. Това съобщават от ВиК – Шумен на страницата си в интернет.  Посочената причина е  - авария на Помпената станция „Мадарски конник“.

публикувано на 12.08.24 в 11:09

Работа за 29 души, търсят строители

Трудова заетост на 29 души по различни програми осигури Община Шумен съвместно с Бюрото по труда. Девет души са наетите на пълен работен ден, останалите 20 са на четири часа. В селата от общината 10 души са ангажирани с дейности, свързани с помощ при овладяване на щетите от пожари и бедствия. Други 15 души са наети още преди месец по регионална програма и..

публикувано на 12.08.24 в 11:04

Най-много лекари - над 55 години

Най-много са лекарите в област Шумен на възраст над 55 години към края на 2023 година, информират от Териториално статистическо бюро - Североизток. На второ място е групата на лекари, които са на 65 и повече години. Младите практикуващи лекари на възраст до 35 години са 57, като повечето от тях работят в болнични заведения.  В края на миналата..

публикувано на 09.08.24 в 14:00