Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Как учат в Силистренско

Снимка: БГНЕС

От днес изцяло в присъствено обучение са се върнали учениците от силистренските общини Кайнарджа, Дулово, Ситово и Главиница, информираха от Регионалното управление на образованието в Силистра. Тестването на учениците там е преустановено, се казва в съобщението.

В общините Силистра и Тутракан четиринайсетдневната заболяемост е паднала под 500 на 100 хиляди души население. Училищата в тези две общини от днес са на ротационно обучение, като в училище вече са половината от паралелките между V и ХІІ клас.

Учениците в начален етап продължават да се тестват и остават постоянно присъствено, без да участват в ротация на паралелките.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бой в игрална зала

Двама са задържани по подозрение в нанасяне на средна телесна повреда на 45-годишен мъж, съобщават от силистренската полиция. На 26 януари около 20.30 часа в игрална зала в Дулово между група мъже възникнал конфликт, последван от побой, при който на 45-годишния била причинена фрактура на единия крак. По подозрение в съпричастност в полицейския..

публикувано на 27.01.22 в 09:33

358 ученици с ваксини

Педагогическите специалисти със завършен ваксинационен цикъл в област Силистра са малко над 50%, съобщават от Регионалното управление на образованието. При непедагогическия персонал ваксинирани са повече от 46 на сто. Имунизираните ученици са 358 или под 4 процента от общия брой учащи. От общо 44 училища в Силистренско 22 са с над 70%..

публикувано на 26.01.22 в 15:17

Режим на уличното осветление в Тутракан

Режим на уличното осветление въвеждат в община Тутракан от 22.30 до 4.30 часа от 31 януари заради увеличената цена на тока, съобщи кметът на общината д-р Димитър Стефанов. Увеличават се цените на горивата, а в детските градини „разкладката“ надхвърля 4 лева – почти два пъти повече от миналата година, коментира кметът на Тутракан. Проблеми има и с..

публикувано на 26.01.22 в 09:54

Награди за коректни данъкоплатци

Томбола за коректните данъкоплатци организира общинската администрация в Главиница, съобщават от общината. Право на участие имат всички физически и юридически лица, платили всички видове данъци и такси за тази година в срок до 31 октомври. Друго условие е да  нямат просрочени задължения за местни данъци и такси към община Главиница...

публикувано на 25.01.22 в 13:00

Ранен при трудова злополука

51-годишен е пострадал при трудова злополука вчера в Силистра, съобщават от местната полиция. По време на работа в склад кракът му заседнал между двете задни гуми на електрокар, управляван от 35-годишен, причинявайки му фрактура на ходилото. Местопроизшествието е посетено от служители на Инспекцията по труда, извършен е оглед от дежурна..

публикувано на 25.01.22 в 09:57

Областен управител в действие

Новоназначеният областен управител на Силистренска област Катя Кръстева встъпи в длъжност. Тя проведе и първата си работна среща със служителите от Областна администрация, като в нея участва и досегашният областен управител Ели Тодорова. Катя Кръстева отправи своите послания в унисон с визията на управляващата коалиция в момента за нулева..

публикувано на 24.01.22 в 15:53

Удар в три дървета подред

29-годишен мъж е тежко пострадал при пътнотранспортно произшествие в близост до Дулово през почивните дни, съобщиха от полицията в Силистра. Той е пътувал в лек автомобил, шофиран от 18-годишен водач, който се е ударил в три крайпътни дървета. Водачът и други двама пътници не са пострадали, но 29-годишният им спътник получил фрактура на шийни..

публикувано на 24.01.22 в 10:56
Подкасти от БНР