Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Гости в Русенския университет

Снимка: РУ Ангел Кънчев

Акад. Пламен Карталов посети Русенския университет. Придружиха го немският музикален критик д-р Клаус Биланд и издателят Иван Гранитски.

Те се срещнаха с ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев и представители на ректорското ръководство.

Университетът е един от организаторите на представянето на книгата на акад. Карталов „Моят Вагнер“. Събитието се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание, информират от висшето училище.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Евакуираните семейства се прибраха

Двете евакуирани семейства заради свлачището във Ветово вече се върнаха в домовете си. Пред зам. областния управител на Русенска област Синан Хебибов, кметът на общината д-р Мехмед Мехмед заяви, че на този етап всички дейности се извършват по график и без закъснения. Няма опасност за живота и здравето на хората. Аварийните укрепителни дейности..

публикувано на 16.01.22 в 09:37

Заснемат Русе с летателна техника

Въздушно обследване на Русе и околностите ще се прави тази събота и неделя - 15 и 16 януари. Обектите ще бъдат заснети с безпилотна техника с точност до 5 см разлика в реалните размери. Целта е да бъде изграден цялостен 3D макет на града и електронен кадастър, който ще спомага ежедневната дейност на общинските служители при..

публикувано на 14.01.22 в 13:55

Анатоли Станев встъпи в длъжност

Новият областен управител на Русе встъпи в длъжност. Анатоли Станев бе издигнат от политическа партия „Има такъв народ“. Днес той обяви, че идва с желание за приемственост и ще търси такава. По думите му, той познава част от екипа на институцията и обяви, че има сериозен опит в изграждането и управлението на колективи. Областта остава с..

публикувано на 14.01.22 в 12:01

Русе - в тъмночервената зона

Малко над 750 на 100 000 души население е 14-дневна заболеваемост от COVID-19 в Русе, което поставя областта в тъмночервената зона. Това бе причина кметът на Русе Пенчо Милков да свика спешната среща с представители на лечебните заведения и институции. По време на заседанието стана ясно, че с Министерството на здравеопазването са проведени..

публикувано на 11.01.22 в 14:53

Опасност от счупване на клони

До 65 км/ч са поривите на вятъра в Русенско. Няма данни за нанесени щети на територията на областта. По последна информация, във всички населени места от региона има електрозахранване, вода и комуникации. Въпреки това, съществува реална опасност от счупване на големи клони на дървета и отклоняване на автомобили от пътя. На места в общините..

публикувано на 11.01.22 в 09:31

Укрепват срутената улица

Продължават дейностите по укрепване на подпорната стена на срутената улица във Ветово. Заради дъждовното време през последните три дни не се работеше по улицата, уточни кметът на Общината Мехмед Мехмед. На 3 януари част от улица „Драва“ в града пропадна след авария на водопровод. При инцидента бяха засегнати 10 къщи, 5 от които са застрашени..

публикувано на 10.01.22 в 14:26
Ваксина

Нови кабинети за ваксини

Заради засиления интерес към имунизация срещу коронавирус в Русе отварят още 4 кабинета за поставянето на ваксини. Първият се намира в Университетската болница „Канев“ и ще работи в сряда и петък от 14 до 18 ч., кабинетът на РЗИ е отворен всеки делник от 8.30 до 13.00 ч. Ваксини ще се поставят и в два медицински центъра...

публикувано на 10.01.22 в 14:23
Подкасти от БНР