Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл обяд в училище

Снимка: Община Върбица

Кампанията „Топъл обяд в училище“ започва днес в цялата страна. В Североизточна България храна ще получават деца и младежи от социално слаби семейства в областите Разград, Търговище и Русе. За учениците, които са на дистанционно обучение, са предвидени хранителни пакети.

В Силистра инициативата стартира още в средата на ноември, а в Шуменско за пръв път от 10 години програмата няма да се проведе заради пандемията и невъзможността за разкриване на трапезарии.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
kniga_ricar

Връчват приза „Рицар на книгата“

Наградата „Рицар на книгата“ ще бъде връчена от 19 ч. днес в столицата. Асоциацията „Българска книга“ организира церемонията всяка година на 23 април – Световния ден на книгата и на авторското право. Това е кулминацията на ежегодната кампания „Походът на книгите“, която за 13-а поредна година има за цел да превърне четенето сред подрастващите в..

публикувано на 23.04.24 в 16:52

Профилактика при засилен интерес

Над 12 000 души в България вече са си направили профилактичен тест за рак на дебелото черво. Повече от 2800 са тестваните в Североизточна България. Това показват данните от първите три седмици на кампанията, каза за Радио Шумен Елена Джамбазова от фондацията организатор "Лъчезар Цоцорков". Националният скрининг ще продължи до края на юни. Програмата..

публикувано на 23.04.24 в 16:10

Празнично настроение

Училища, детски градини и читалища украсяват Силистра за Великден.  Инициативата е на Общината и е под надслов „Пролетна и празнична Силистра“. Покана за участие е отправена към всички, които имат желание да изработят цветни и шарени кътове за игра или за снимки. Целта е емблематични места в града на брега на Дунав да бъдат украсени,..

публикувано на 23.04.24 в 14:44

Министър обратно в училище

С песни, цветя и подаръци посрещнаха служебния министър на образованието и науката Галин Цоков в шуменското II ОУ „Д-р Петър Берон”, където е учил и самият той. Министерството следи за ситуацията със заболелите деца от коклюш, но към момента положението се преекспонира основно медийно, коментира Цоков. „В повечето училища, в които има случаи на..

публикувано на 23.04.24 в 13:45

За нулеви злополуки на работа

Правилата не пречат на работата, те спасяват живот. А личният пример на работодателя е много важен за работника. Около това се обединиха днес в Шумен трудови инспектори и фирми, които бдят за безопасността на работното място, синдикалисти и социални партньори.  Дискусията беше приветствана от областния управител на Шумен проф. Добромир..

публикувано на 23.04.24 в 13:04

По-ранна имунизация на бебета

Позволява се по-ранна ваксинация на бебетата срещу коклюш заради бума на заразата у нас. Те ще могат да бъдат имунизирани месец и половина след раждането, а не след втория месец на бебето, както е заложено в Имунизационния календар, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет. В България до момента са регистрирани 314 случая на..

публикувано на 23.04.24 в 11:40

Доброто съществува

Мъж от силистренското село Брадвари намерил портмоне на 25-годишна жена от Шумен и го предал във Второ Районно управление във Варна. Днес портмонето беше предадено на собственичката. За това съобщават от шуменската полиция. На 14 април Кирилка Кирилова била на разходка в морската столица. Разходила се по крайбрежната алея, поседяла на пейка. Тръгнала..

публикувано на 23.04.24 в 11:32