Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха шефа на МБАЛ - Кубрат

4
МБАЛ - Кубрат
Снимка: МБАЛ - Кубрат

Общинският съвет в Кубрат освободи от поста управител на болницата д-р Павлина Мичева. Решението беше взето въпреки протеста на болнични служители.

Срокът на договора на ръководителя изтече и от местния парламент решиха да не го подновяват. Заради угрозата Кубрат да остане без лечебно заведение и персонал в него, беше изказано предложение д-р Мичева да остане на поста си до провеждането на нов конкурс, но то не срещна одобрение.

За временен управител на общинската болница е определена д-р Леман Балканджиева, специалист по вътрешни болести. Тя увери, че ще работи със всички служители на болницата и че ще направи всичко по силите си, за да оправдае очакванията и на пациенти, и на медиците.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Д-р Станимир Георгиев

Стипендии за бъдещи медици

Нов подход за набиране на медицински специалисти обявиха от р ъководството на Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Разград. „Студенти по медицина или в някоя от  специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Рентгенов лаборант“ и „Клиничен лаборант“ могат да получават ежемесечна стипендия от 500 лв. до края на..

публикувано на 14.08.24 в 14:46

Снимайте своето щуро лято

Ако вече сте натрупали достатъчно спомени в снимки или ви предстои да отидете на екскурзия в страната или чужбина, непременно помислете дали да не участвате във фотографския конкурс „Моето различно щуро лято“. Освен снимки от пътешествия, се очакват и кадри, запечатали моменти на добротворство, човечност и позитивни събития, съобщават..

публикувано на 14.08.24 в 12:15

Смърт на пътя

Възрастен мъж е починал при катастрофа в заветското село Острово, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен вчера около 11,30 ч. на телефон 112. На място е установено, че триколка за инвалиди, управлявана от 86-годишен мъж, излязла от странична улица на главния път, където преминавал лек..

публикувано на 14.08.24 в 09:52

Закрила за даровитите деца

Искания за закрила на деца с изявени дарба започна да приема община Разград. На своето заседение през юли Общинският съвет прие две възможности за подкрепа на талантливите деца. Едната е по националната програма за учениците от 8 до 12 клас, които са постигнали успехи на национални или международни конкурси, олимпиади или състезания. Кандидатстването е..

публикувано на 13.08.24 в 12:51

Мотосъбор с кауза

Националният мотосъбор започва тази вечер в Разград. Събитието ще продължи до 11 август, съобщава БТА.  Организаторите от мото клуб „Лудогорски братя“ са подготвили много игри и изненади за почитателите на моторите, рок музиката и бирата. Ще има и концерт на група „Обратен ефект“.  Официалното откриване е от 19:00 часа в местността „Пчелина“. В..

публикувано на 09.08.24 в 13:17

Почистват алеи и градинки

Започна почистване и оформяне на парковите пространства в пешеходните зони в кварталите на Разград. За това съобщават от общинската администрация.  Тези дейности вече са извършени в жк „Абритус“, вчера се работи в жк „Васил Левски“, както и пред спортна зала „Лудогорец“.  Днес служителите на общинското предприятие ще продължат в жк „Освобождение“, жк..

публикувано на 09.08.24 в 09:01

Набиха работник в автосервиз

47-годишен мъж пострада след нанесен му побой от двама непознати. Това съобщават от разградската полиция. Около 21:50 часа на 7 август двамата влизат в автосервиз и се нахвърлят върху работещия там. Пострадалият е транспортиран в МБАЛ-Разград, където е установено, че е със счупени нос и дясна ръка. Настанен е за лечение в Хирургично отделение.  По..

публикувано на 08.08.24 в 11:16