Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Благотворителен концерт

Доходно здание - Русе

„Семейство, уют и топлина” е мотото на благотворителния концерт, който организират днес в  Доходното здание в Русе младежите от Интеракт клуб. Инициативата цели подкрепа на крайно нуждещи се семейства, които ползват социални услуги. Това съобщи Невена Донева.

Преди събитието ще се събират нови или употребявани, но запазени - дрехи, обувки, книги и играчки.

В следващия етап на кампанията, между 16 и 19 декември, младежите от Интеракт клуб - Русе ще събират хранителни продукти в големите търговски обекти.

Концертът тази вечер започва от 19 часа. Ще участват младежи от различни творчески формации в Русе. Входът е свободен, със зелен сертификат. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампания срещу насилието над медици

Подкрепа за обществената кампания срещу насилието над медици заявиха от областната администрация в Русе. Тя е под надслов „Искам да ме лекуват спокойни специалисти. Стоп на насилието срещу медици.“ и е породена от случаите на агресия срещу лекари от последната седмица в региона. Апелът се разпространява предимно в социалните..

публикувано на 19.01.22 в 14:59

Омикрон в Североизтока

Русенска област е единственият регион до момента в обхвата на Радио Шумен, в който има потвърдени случаи на щама "Омикрон" на COVID-19. Това показват данните на Националния център за заразни и паразитни болести. До момента в областта на установени  28 случая. В страната случаите на  „Омикрон“ са 227 или 43,5% от изследваните 522 проби...

публикувано на 19.01.22 в 14:00
Русенски университет

Прием с изпит

Прием в 50 специалности обявява Русенският университет за академичната 2022/2023 година. Обучение се предлага в 23 професионални направления в 7 области на висшето образование. Приемните кандидатстудентски изпити ще бъдат в две сесии. Предварителната ще се проведе на 22 януари, 5 и 19 февруари, 5 и 19 март, 2,16 и 30 април. Редовната сесия..

публикувано на 19.01.22 в 10:37

Разследват убийството на съпругата на лидера на ГЕРБ в Русе

Полицията в Русе разследва тежко престъпление за убийство, грабеж и отвличане. Жертвата е съпругата на общинския координатор на ГЕРБ Бедрос Пехливанян, която е управител на верига от аптеки. Разследването по случая е започнало на 14 януари, когато общинският координатор на ГЕРБ и собственик на верига от аптеки Бедрос Пехливанян е подал..

публикувано на 18.01.22 в 19:31

Нинова на визита в Русе

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се срещна с кмета на община Русе Пенчо Милков. Това съобщиха от Министерството на икономиката. По време на дискусията е поставен акцент върху социално-икономическата обстановка в дунавския град – работни места, заетост, потенциал за развитие на региона, развитие на..

публикувано на 18.01.22 в 16:03

Улични ремонти

Продължава осветяването на пешеходни пътеки в Русе, съобщават от общинската администрация. За подобряване видимостта на шофьорите бяха поставени LED прожектори на бул. „Цар Освободител“, както и на ул. „Чипровци“ преди кръстовището на бл. „Олимп“. В ход са ремонтът и подмяната на осветлението с улични LED лампи в Русе. Служителите вече са..

публикувано на 18.01.22 в 11:49

Мерките остават непроменени

Засега не се налага въвеждане на допълнителни мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 в Русенско, обяви областният управител Анатоли Станев. Регионът остава в тъмночервената зона със заболеваемост от над 870 на 100 000 население за изминалите две седмици.  Заети са над 78 на сто от интензивните легла в болниците. В реанимациите на..

публикувано на 18.01.22 в 08:43
Подкасти от БНР