Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Дърва за огрев от "Паламара"

7
Паламара
Снимка: Радио Шумен

Продължава забавянето на доставките на дърва за огрев от Държавното ловно стопанство „Паламара“ за хората от общините Венец, Никола Козлево, Хитрино и Каолиново.

Кога ще бъдат доставени заявените количества дърва по селата Радио Шумен пита още от септември. Тогавашният директор на стопанството Гюнай Кадиров ни убеждаваше, че снабдяването на хората е най-важно и количествата, които се добиват, ще отидат първо при тях. По същия начин Кадиров е уверявал и ръководството на СИДП.

След последвали проверки и открити нередности той беше отстранен от поста, тъй като се оказа, че доставките на дърва въобще не са отивали при хората. Гюнай Кадиров приоритетно е снабдявал фирми и дървопреработвателни заводи.

От началото на ноември ДЛС „Паламара“ е с нов директор, който се казва Ивелин Тодоров, както съобщи Радио Шумен.

Въпросът обаче си остава. Кога ще бъдат доставени заявените количества дърва?

Миглена Стоянова се срещна с Ивелин Тодоров в "Паламара". Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сборник с броенки връща спомени за детството

„Онче Бонче счупено пиронче. Риба, щука – махай се оттука“ – за съвременните деца това може и да звучи като забавно стихче, но за големите то е мил спомен от детството. Преди години всяко дете знаеше десетки броенки (броилки), които бяха част от игрите – гоненица, криеница, скачане на ластик и др. Читалището "Христо Ботев-1910 г." в търговищкото село..

публикувано на 16.01.22 в 10:52

Деца с каузи

Ученици от Природоматематическата гимназия в Шумен се включиха в ремонта на библиотеката в читалище „Стилиян Чилингиров“. Кампанията е част от проекта “Добротворчески акции за развитие”. ,,Така се учим на добро и съпричастност, какъвто е и заветът на патрона на училището – щедрият благодетел и дарител Нанчо Попович“, казаха за Радио Шумен..

публикувано на 14.01.22 в 13:19

Няма намалени пенсии

През януари ковид добавките за пенсионерите са по 60 лева при 120 лева досега, а при преизчисляването на пенсията, дори да има увеличение, сумата не достига, за да покрие намалението на добавката. Така бившият социален министър Христина Христова коментира за Радио Шумен проблема с пенсиите през януари. „Хората имаха големи очаквания за своите..

публикувано на 14.01.22 в 13:05

Стипендии за отличници

Фондация „Благотворител“ е една от първите организации у нас, която помага за напредъка на деца, лишени от родителски грижи. Те осигуряват стипендии на младежи от институциите, постигнали висок успех и с амбиции да продължат да учат. Отличниците са „самотни герои“ в своята общност, казват благотворителите и затова подкрепят порива на тези..

публикувано на 14.01.22 в 09:51

Топло в училище

Вече не са новина ескалиращите цени на тока и газа, които в зимния период са особено важни за отопляването не само на жилища, но и на обществени сгради. В последните години детски градини, училища, социални домове преоборудваха топлинните си инсталации на газ. Сега обаче цените растат, а ръководствата на тези институции трябва да се оправят в рамките на..

публикувано на 12.01.22 в 12:57
Любомир Христов - кмет на Шумен

Кметът: Започва подмяна на главния водопровод

През тази година се очаква да започне подмяната на магистралния водопровод в Шумен и да продължи изграждането на пречиствателната станция за питейни води. Това каза в интервю за Радио Шумен кметът Любомир Христов. Как се движи проектът с подмяна на осветлението в Шумен? Кога ще започнат ремонтите на Младежкия дом и Летния театър? Какво ще се..

публикувано на 11.01.22 в 15:26

Как да засадим коледните елхи?

Места за засаждане на живи коледни дръвчета са обособени в Търговище от Общинското предприятие „Флора“. Идеята е да се продължи животът на елхичките, след като са допринесли за празничния дух в домовете на търговищенци. От предприятието са убедени, че екоинициативата ще помогне за по-приветливия вид на града, но ще има и възпитателен ефект за децата..

публикувано на 11.01.22 в 12:57
Подкасти от БНР
/radiobulgaria/history/list ۚRrM5x 0 ]v.p]v.]v.]v.Xv.]v.Традиции-size:1ڟ[foot]v.]v.8^v.p]v.^v./radiobulgaria/traditions/listqSQ.,ժgBP_Lли^v.^v.8_v.8^v.^v./var/www/html/bnr/app/Modules/News/View/Details/partials/gallery_inner.html п\Μeܽ)елP_v.8_v._v.^v._v.35d367308d7b41296ddb6bfd159a4c618dee3112квૐ_"