Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нови уреди за фитнес и спорт

Снимка: Община Кубрат

Приключиха оборудването и обзавеждането на зала за силова подготовка в спортната зала в Кубрат. Проектът на Общината се финансира по договор, сключен с Държавния фонд „Земеделие“ и Местната инициативна група Завет – Кубрат.

С осигурените малко над 20 000 лева са доставени уреди за фитнес и спорт като бягаща пътека, лег преса, шведска стена, велоергометри, степери, лежанки, медицински топки, лостове и гири. За текущата поддръжка на спортно-техническата база до 2023 г. ще бъдат заделени средства в общинския бюджет на Кубрат. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Поход в чест на празника

Туристически поход, посветен на Деня на Разград и 144 години от Освобождението му, организират днес в лудогорския град от ТД „Буйна кръв“. Маршрутът е: с. Просторно, с. Топчии, с. Побит камък, а сборният пункт е в 09:30 ч. на Автогара Разград.

публикувано на 22.01.22 в 08:54

На лов за нарушители

 Специализирана полицейска операция по безопасност на движението стартира в 16 ч. днес в Разградска област. Ще се осъществява засилен контрол на водачите на превозни средства за поведението им спрямо пешеходците на пътя, ще се следи и за спазването на правилата от страна на самите пешеходци. Проверките ще продължат до 30 януари включително...

публикувано на 21.01.22 в 15:01

Нов началник на Районното

Главен инспектор Константин Костов е новият началник на Районното управление на полицията в Исперих. Той беше представен днес от директора на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков. Заповедта за временното преназначаване е на Министъра на вътрешните работи. Константин Костов постъпва в системата на МВР през 2004 г. През..

публикувано на 21.01.22 в 14:55

Пожар изпепели 430 бали

360 бали слама и 70 бали люцерна са унищожени при пожар в кубратското село Каменово. За това информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът за запалването е получен около 19 ч. снощи. Пожарът е в недвижим имот, собственост на 55-годишен мъж. Щетите са в процес на изясняване. Започнато е досъдебно производство.

публикувано на 21.01.22 в 10:15

Болница на кръстопът

Болницата в Кубрат продължава да е празна сграда, която трупа разходи за отопление и осветление. Това каза за Радио Шумен Мариян Петров от Сдружение „Потомци на Дуло“. Той беше един от организаторите на протеста в началото на декември, след решението на Общинския съвет да не поднови договора на дългогодишния управител на лечебното заведение Павлина..

публикувано на 20.01.22 в 16:22

Среща с кметове

Ежемесечни работни срещи с кметовете на общини ще провежда областният управител на Разград д-р Деян Димитров. Това стана ясно след опознавателното събиране, която се проведе в Областна администрация. Целта е да се постигне добра комуникация между държавната и местната власт в търсене на решения за проблемите на хората в региона. Една от..

публикувано на 20.01.22 в 06:43

Училищата остават отворени

Засега няма основания да бъдат затваряни училища в Разградска област, въпреки че заболеваемостта от COVID-19 нараства. Това реши днес Областният кризисен щаб за борба с коронавируса на свое онлайн заседание. Щабът се обедини около позицията, че учениците в областта  трябва да завършат първия срок присъствено, а ако се наложи, ще бъдат затваряни..

публикувано на 18.01.22 в 16:49
Подкасти от БНР