Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Осветиха рибните курбани

Празнична литургия за Никулден имаше днес в църквата „Св. Николай Чудотворец“ в Разград. Русенският митрополит Наум в съслужение с архиерейския наместник отец Георги Георгиев и местни свещеници отслужи и водосвет и освети десетките рибни курбани на семейства, в които има именици.

Осветено бе и дарението от ПФК „Лудогорец“, което бе разпределено в 250 порции и раздадено за здраве. По данни на отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване на населението“ имениците в общината са 1260.

Днес професионален празник празнуват банкерите и рибарите. Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Издирват 81-годишна жена

Полицията в Кубрат издирва Султан Али Манаф от село Мъдрево. 81-годишната жена е напуснала дома си на 21 януари 2022 г. следобед и оттогава е в неизвестност. По данни на близките, Султан Али се придвижва с помощни средства и страда от остра форма на деменция.  От полицията умоляват гражданите, които имат информация за жената, да се обадят..

публикувано на 24.01.22 в 14:47
Разград

Разград се готви за празник

Започва празничната седмица посветена на Деня на Разград – 28 януари. Богатата събитийна програма предвижда днес акция по домовете на ветераните и носителите на почетни отличия. Традиционно община Разград организира събития за съгражданите си от всички възрасти. И тази година те са съобразени със здравните мерки. Програмата в празничния..

публикувано на 24.01.22 в 13:48

Поход в чест на празника

Туристически поход, посветен на Деня на Разград и 144 години от Освобождението му, организират днес в лудогорския град от ТД „Буйна кръв“. Маршрутът е: с. Просторно, с. Топчии, с. Побит камък, а сборният пункт е в 09:30 ч. на Автогара Разград.

публикувано на 22.01.22 в 08:54

На лов за нарушители

 Специализирана полицейска операция по безопасност на движението стартира в 16 ч. днес в Разградска област. Ще се осъществява засилен контрол на водачите на превозни средства за поведението им спрямо пешеходците на пътя, ще се следи и за спазването на правилата от страна на самите пешеходци. Проверките ще продължат до 30 януари включително...

публикувано на 21.01.22 в 15:01

Нов началник на Районното

Главен инспектор Константин Костов е новият началник на Районното управление на полицията в Исперих. Той беше представен днес от директора на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков. Заповедта за временното преназначаване е на Министъра на вътрешните работи. Константин Костов постъпва в системата на МВР през 2004 г. През..

публикувано на 21.01.22 в 14:55

Пожар изпепели 430 бали

360 бали слама и 70 бали люцерна са унищожени при пожар в кубратското село Каменово. За това информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Сигналът за запалването е получен около 19 ч. снощи. Пожарът е в недвижим имот, собственост на 55-годишен мъж. Щетите са в процес на изясняване. Започнато е досъдебно производство.

публикувано на 21.01.22 в 10:15

Болница на кръстопът

Болницата в Кубрат продължава да е празна сграда, която трупа разходи за отопление и осветление. Това каза за Радио Шумен Мариян Петров от Сдружение „Потомци на Дуло“. Той беше един от организаторите на протеста в началото на декември, след решението на Общинския съвет да не поднови договора на дългогодишния управител на лечебното заведение Павлина..

публикувано на 20.01.22 в 16:22
Подкасти от БНР