Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избраха десетката на 2021 г.

Снимка: Община Шумен

Определиха 10-те най-изявени спортисти, треньори и отбори на Шумен в класацията за спортист на годината. Днес в общинската администрация бяха обобщени резултатите от гласуването, в което се включиха 14 спортни клуба, 5 медии в града и по един представител на Община Шумен и УСШ „Хан Крум“.

Ето и имената на десетте спортисти, подредени по азбучен ред: Атанас Георгиев (карате), Виктор Колев (карате), Виктория Михалева (фехтовка), Денислава Борисова (лека атлетика), Димитър Стоянов (кикбокс), Йоана Терзиева (карате), Калоян Николов (фехтовка), Летисия Димитрова (конен спорт), Мариян Петков (кикбокс), Никола Николов (кикбокс).

За треньор на годината са номинирани (по азбучен ред): Даниел Димитров от СКК „Киокушин“, Красимир Събев от СК „Лека атлетика“, Младен Младенов от фехтовалния клуб „Шумен-1951“, Станислав Дечев от ККС „Кабиюк“, Станислав Димитров от СКК „Киокушин-Шумен“, Янко Янков и Звонко Папак от БК „Шумен“.

За отбор на годината са предложени (отново по азбучен ред): баскетболният тим на „Шумен“ за момчета до 13 години, мажоретният състав на СКХГ „Ритмик“ и мъжкият хандбален отбор „Шумен-61“.

За ветеран спортист е номинирана лекоатлетката Каролина Николова. По традиция в класацията ще бъдат отличени и талантливи млади състезатели на възраст до 14 години.

Най-успешните шуменски спортисти ще бъдат наградени на официална церемония в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“, която и тази година ще се състои без публика заради въведените противоепидемични мерки. На 14 декември от 16.30 часа ще бъдат връчени отличията на талантливи млади състезатели. На 16 декември също от 16.30 часа ще бъдат наградени 10-те най-изявени спортисти, треньор, отбор и ветеран спортист за 2021 година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лудогорец

"Лудогорец" гост на "Черно море"

"Лудогорец" гостува на "Черно море" в среща от 33-тия кръг на футболното първенство. Мачът на стадион "Тича" във Варна започва в 20,30 ч. и ще бъде ръководен от Владимир Вълков. Отборът на Георги Дерменджиев вече си гарантира 13-ата поредна титла и затова наставникът обяви, че в оставащите срещи до края на сезона ще разчита на по-млади футболисти,..

публикувано на 19.05.24 в 17:24

Мач за шампионската титла

Вторият двубой от суперфинала на хандбалното първенство при жените ще се играе днес. Настоящият първенец на страната "Бяла" гостува на вицешампиона от миналия сезон "Етър-64" след домакински успех в първия мач. Днешната среща е от 18,30 ч. в Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново. При победа "Бяла" ще триумфира с..

публикувано на 19.05.24 в 13:27

100 г. футбол в Завет

Стогодишен юбилей чества днес, на 19 май, футболният клуб „Вихър“ в Завет. След тържествената церемония на градския стадион се състоя футболната среща от „А“ Окръжна футболна група – Разград между „Вихър“ –  Завет и „Ураган“ – Гецово. Мачът завърши с резултат 3:3. След футболния двубой бяха връчени връчени брандирани фланелки и почетни..

публикувано на 19.05.24 в 11:20

Трети мач за хандбалната титла

Хандбалистите на "Шумен 61" и "Локомотив" (Горна Оряховица) ще излъчат тазгодишния шампион при мъжете в решителен трети мач.  Във втората среща от финалния плейоф в "Арена Бяла" домакините от "Локомотив" победиха настоящия шампион с 30:25 (16:14) и така изравниха резултата в плейофа.  Решителният трети двубой е в "Арена Шумен". Символичните гости..

публикувано на 19.05.24 в 07:34

"Опен Шумен" през юли

Шумен очаква шахматисти от цял свят това лято за най-големия международен турнир в България Международният турнир по ускорен шах и блиц "Опен Шумен", организиран от Спортния клуб по шахмат „Шумен"  за поредна година ще привлече шахматисти от цял свят в „Арена Шумен", където в периода 26-28 юли ще се проведе едно от най- престижните за България шахматни..

публикувано на 15.05.24 в 07:14

Грация и красота в "Арена Шумен"

Шумен бе домакин на Международния турнир по художествена гимнастика за купа "Алегро“, който се състоя в зала „Арена Шумен“. Състезанието се проведе със специалното участие на Националния ансамбъл по художествена гимнастика на България. Организатори на събитието са община Шумен и Спортен клуб „Алегро“ - Търговище.  Официални гости на турнира бяха..

публикувано на 14.05.24 в 16:15
Ансамбъл (жени)

Грациите от ансамбъла - в Шумен

Националният ансамбъл по художествена гимнастика жени ще гостува в Шумен днес. Момичетата на Весела Димитрова ще участват в откриването на Международния турнир за купа „Алегро“.  Очаква се те да представят двете си съчетания, с които ще се борят за отличията на Олимпийските игри в Париж през лятото. Заявки за двудневния турнир по художествена..

публикувано на 14.05.24 в 12:48