Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка на мобилни оператори

Снимка: pixabay

Комисията за защита на потребителите извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители. Целта е да се установи дали планираните промени ще бъдат в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия.

Комисията поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане.

Два от мобилните оператори вчера обявиха официално намеренията си да увеличат цените на услугите от началото на следващата година заради инфлацията. Очаква се месечните абонаменти да поскъпнат с около 5 на сто. Позицията на третия се очаква днес. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ден на приказките в Цар Калоян

Ден на приказката организират днес в Цар Калоян. Инициативата е на местната администрация и е част от първата Лятна академия за деца и ученици, която се провежда в общината. Началото е от 9,30 ч. в библиотеката на Народното читалище „Съзнай себе си“.  Всяко дете ще си избере книжка с приказки, от която ще чете заедно с педагозите. Част от..

публикувано на 15.08.24 в 10:43
Електрически тротинетки

Проверяват водачите на тротинетки

Засилени проверки на водачите на електрически тротинетки и велосипеди започват от днес в Русе. Акцията се прави от екипи на общинска полиция, специализираното звено “Инспекторат за обществен ред и сигурност“ към общината и полицията. Патрулирането ще е до началото на учебната година.  По време на проверките ще се следи дали тротинетките и..

публикувано на 15.08.24 в 09:23

Голяма Богородица е!

Православната църква отбелязва на 15 август един от 12-те най-големи християнски празници - Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица.  Този ден е посветен на смъртта на Божията майка или на успението ѝ. Според преданието, на този ден апостолите се събрали от местата, където проповядвали, за да се простят със Света Богородица и да..

публикувано на 15.08.24 в 07:48

Планово без ток на 15 август

Разград На  15.08.2024 от 08:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Дянково, ТП 4 и улици: "Въча", "Огоста", "Васил Априлов", "Пеньо Пенев", "Лудогорие", " Мадара", "Антон Иванов", "Цар Иван Асен", "Люлин", "Дъбрава", "Арда", "Преслав", "Венелин"," Замфир Попов", "Гавраил Генов", "Вела Пеева", "Владая",..

публикувано на 15.08.24 в 07:33
Резерват

Горещ четвъртък

Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа до умерен източен, следобед югоизточен вятър, по Черноморието подсилен от бриза.  Максималните температури ще са от 33° до 38°, по Черноморието между 28° и 33°, за Шумен около 34°.  Вълнението на морето 3 бала, по Южното Черноморие 3-4 бала.  Температурата на морската вода е от 26° до 28°...

публикувано на 15.08.24 в 07:13

Искат забрана за внос на яйца от Украйна

Да се забрани вносът на украински яйца в България – за това настояват от От Асоциацията на промишленото птицевъдство настояват. Оттам са изпратили отворено писмо до служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дни и заплашват с протести, ако това не се случи. Според председателя на..

публикувано на 14.08.24 в 13:41

Планово без ток

Бюлетин за планови прекъсвания на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен Сряда, 14.08.2024 г.: Разград На  14.08.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в с...

публикувано на 14.08.24 в 07:27