Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топъл обяд и през 2022 година

Снимка: Ани Петрова

Обществената трапезария в Силистра ще продължи да работи през цялата следваща година. Местната администрациья подписа договор за това с фонда „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Осигуреното финансиране е за малко над 119 000 лева.

Топъл обяд ще могат да получават 150 души от община Силистра. За участие в програмата могат да кандидатстват хора на месечно подпомагане, граждани с доказана липса на доходи и без близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи с минимални пенсии, скитащи и бездомни, както и бежанци или легални мигранти, изпаднали в тежка ситуация в следствие на епидемичната обстановка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Памет за Дякона

187 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани в Силистра пред паметника на Апостола на свободата. На караул бяха членове от клуба на младите възрожденци при ПМГ „Св. Климент Охридски“.  Песен в негова чест представи трио "Елмина". Венци и цветя поднесоха представители на институции, културни и образователни звена и..

публикувано на 18.07.24 в 13:21

Разясняват европрограми

Актуалните възможности при кандидатстване с проекти за 2024 г. ще бъдат представени днес (18.07.) в Тутракан.  Изнесената приемна на Областния информационен център – Силистра ще бъде отворена от 10:00 до 12:00 ч. пред сградата на Общинския съвет в Тутракан. Експертите ще акцентират върху отворената в момента процедура по Програмата за..

публикувано на 18.07.24 в 08:25

Ремонтират светофарна уредба

До края на следващата седмица ще продължи ремонтът на неработещата светофарна уредба в Силистра на кръстовището на улица „7 септември“ и бул. „Велико Търново“ с улица „Петър Бояджиев“. Това предупреждават от администрацията.  Съоръжението пострада в резултат на пътнотранспортно произшествие. Причината за забавянето са затруднения в доставките на..

публикувано на 11.07.24 в 09:23

Деца в полицията

За поредна година Областната дирекция на МВР и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Силистра са партньори в реализирането на програмата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни „Летни клубове по интереси“.  В програмата са заложени поредица от посещения в полицейското управление и пожарната и..

публикувано на 11.07.24 в 08:13

Пожар лумна в къща

150 кв. м покривна конструкция и покъщнина в две стаи са изгорели при пожар в къща в село Нова Черна. Това съобщават от силистренската полиция. Пожарът е възникнал вчера около 18:00 часа. Причината за произшествието е късо съединение.  Огънят е потушен от екип на пожарната служба в Тутракан.

публикувано на 10.07.24 в 09:31

Топъл обяд в Тутракан

Продължава изпълнението на проекта „Топъл обяд в община Тутракан“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане. Това съобщиха от общинската администрация.  Целта на проекта е да бъде предоставяна здравословна, разнообразна и питателна храна на хора в неравностойно положение. Тези, които желаят да бъдат включени в проекта, могат да подават..

публикувано на 10.07.24 в 09:22

Поредният дрогиран зад волана

29-годишен е задържан за шофиране след употреба на кокаин, а в колата му са открити 0.8 грама от същата дрога. Това съобщават от силистренската полиция. Мъжът бил спрян от полицейски служители вчера в Силистра и тестван с техническо средство. Той е отказал кръвна проба.  Задържан е за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно..

публикувано на 09.07.24 в 09:46