Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Златният Адриан

От Холивуд до Лас Вегас. Това са точките на забележителния успех, постигнат само през 2021 година от Адриан Ал Жазар.

Както вече Радио Шумен съобщи, статуетката ''Златната богиня на музата“ пристигна преди дни в Силистра от Лас Вегас. С нея бе удостоен филм на Адриан Ал Жазар. Преди това младият режисьор и сценарист извоюва първото място на фестивал и в Холивуд. Негови филми заеха престижни позиции и в други американски конкурси, а междувременно той продължи снимките и на новите си проекти.

Христина Димитрова следи успехите на Адриан Ал Жазар през годината, а от амбициозния млад мъж ще научите за отзвука от наградите, за перипетиите на една статуетка, за жанра и локацията на предстоящия му филм.


Снимки: Кристиян Тодоров, Методи Жейнов

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Санирането не е само стиропор

Животът на панелните жилища е 50 години и след това трябва да им се направи сериозно обследване. Изцяло да се подменят инсталациите, да се проверят и връзките между панелите и да се укрепят, защото санирането не бива да е само стиропор по фасадите. Това са част от мерките, коментирани пред Радио Шумен от инж. Марин Гергов, председател на Камарата на..

публикувано на 29.09.23 в 16:01
Д-р Яна Милева

На сърцето с любов

„Сърцето празнува с нас почти всеки ден. То препуска, когато сме влюбени. Пърха, когато сме щастливи. Спира, когато сме уплашени. За да го свързваме с тези емоции дълго, трябва да го поддържаме в добро здраве“, каза кардиологът д-р Яна Милева от Шумен.  Днес е Световният ден на сърцето. Фокусът тази година е личната и обществената грижа за..

публикувано на 29.09.23 в 12:25

Прокуратурата: Кръговото е незаконно

Окръжната прокуратура в Шумен установи, че кръговото кръстовище на бул. „Симеон Велики“, на което преди една година в зверска катастрофа загина 22-годишната Светомира Накева от Шумен, е незаконно. След проверка държавното обвинение констатира редица нарушения.  Едно от тях е свързано с предварителния анализ, който трябва да бъде част от документацията...

публикувано на 29.09.23 в 11:05

Будни родители онлайн

„Училище за будни деца и родители“ провокира това лято шуменци с една по-различна възможност за летни занимания.  Идеята включваше най-съвременните и обосновани методи на учене, които развиват максимално естествения детски потенциал на момчета и момичета от 6 до 11 г.  Сред предметите в това училище имаше „Инстинкт, реакция и гъвкавост“, „Ритъм и..

публикувано на 29.09.23 в 09:35

Любими от Мими

Българската шевица вдъхновява от векове. Мария Гергова превърна хобито си да рисува шевици върху стъкло в професия. Шевиците пасват добре и върху коледни играчки, чието изработване започва от лятото.    „Работя бавно, изпипвам нещата, държа на мен самата да ми харесат, преди да ги предам“, казва Мария.  Влага душа в работата си, защото е важно..

публикувано на 29.09.23 в 08:20
Детска градина

Първи дни на детска градина

Вече сме във втората седмица от новата учебна година. Тя започна както за учениците в страната, така и за децата, които са в ясли или детски градини. Но за разлика от каките и батковците в училище, някои от малките деца за първи път се отделят от семейството. Това означава много сериозна промяна в живота на малкия човек.  Реално от уютната и..

публикувано на 28.09.23 в 08:47

С колко ще поскъпнат горивата?

Минимално поскъпване на горивата у нас, ако дерогацията да преработваме руски петрол отпадне преди края на следващата година, прогнозират експерти. Според техни изчисления към днешна дата при сегашните цени на петрола на международните борси без дерогацията цената на бензина и дизела не трябва да надвишава 3 лева за литър. Какво развитие да очакваме?..

публикувано на 27.09.23 в 12:40