Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цената на газа пада?

Ако се запазят сегашните нива на европейските газови пазари, „Булгаргаз“ ще предложи цената на синьото гориво за февруари да е близо 32 процента по-ниска спрямо действащата в момента цена. Това съобщиха от газовата ни компания, като подчертават, че става въпрос за прогнозни стойности.

„Булгаргаз“ е длъжна да внесе първоначалното си заявление с тази прогноза на 10 януари в Комисията за енергийно и водно регулиране.

Заради динамиката на пазара окончателното заявление за цените за следващия месец „Булгаргаз“ ще внесе на 1 февруари - денят, в който те трябва да влязат в сила, ако бъдат утвърдени от регулатора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новият кабинет се закле

На извънредно заседание, продължило едва 8 минути, вторият служебен кабинет на Димитър Главчев положи клетва пред депутатите.  Точката бе единствена за народните представители.  Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстваха на церемонията

публикувано на 27.08.24 в 11:32

Президентът подписа указите

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на второто служебно правителство с премиер Димитър Главчев от днес, съобщиха от "Дондуков"2. Временната власт трябва да подготви предсрочните избори. С друг указ държавният глава насрочи за 27 октомври вота за 51-во Народно събрание. Премиерът и министрите ще положат клетва в..

публикувано на 27.08.24 в 09:26

Искат 1077 лв. минимална заплата

Минималната работна заплата за страната за 2025 година да бъде 1077 лева вместо досегашните 933. Това сочат сметките на КНСБ, с които БНР разполага.  От синдиката припомниха, че до 1 септември е законовият срок, в който социалният министър Ивайло Иванов трябва да подготви правителственото постановление, в което да се запише новият размер...

публикувано на 27.08.24 в 08:42

Кабинетът "Главчев 2" се заклева

Новото служебно правителство ще положи клетва пред Народното събрание.  Кабинетът "Главчев 2" ще остане в почти същия състав. Само трима са новите министри. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде заменен от Атанас Илков - шеф на "Национална полиция". Другата промяна е в Министерството на транспорта. Красимира Стоянова поема поста от..

публикувано на 27.08.24 в 08:35

Избори на 27 октомври

Предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 27 октомври. Президентът Румен Радев утре подписва указа за кабинета "Главчев 2". Държавният глава прие номинирания за втори мандат Димитър Главчев, за да получи от него предложение за състав на служебно правителство.  Служебният министър-председател представи състава на втория си служебен кабинет, в..

публикувано на 26.08.24 в 10:29

Главчев при президента

Служебният премиер Димитър Главчев ще представи на президента Румен Радев проект на ново временно правителство в 10:00 часа.  Ако държавният глава го одобри, ще подпише указ за назначаването му,  кабинетът "Главчев 2" ще положи клетва пред парламента във вторник, а предсрочните парламентарни избори ще се проведат на 27 октомври. С успех или..

публикувано на 26.08.24 в 08:06

Слънце и дъжд

Между 17° и 21° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 19°, атмосферното налягане е 989 хектопаскала – слабо ще се понижи, а относителната влажност на въздуха - 96% Днес денят ще започне със слънчево време и условия за намалена видимост. Следобед ще има временни увеличения на облачността и на отделни места не е..

публикувано на 26.08.24 в 07:51