Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Положителни дневни температури

Снимка: Радио Шумен

Измерените в 5 ч. тази сутрин температури в Североизточна България са от минус 5 градуса в Разград до минус 2 градуса в Русе. В Шумен са отчетени минус 3 градуса.

През деня над региона ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността преди обед. Ще духа умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад – северозапад.

За областите Русе, Търговище и Разград е в сила жълт код за силен вятър, очаква се поривите да достигат до 60 – 70 км/ч. 

Максималните температури ще се положителни – между 2 и 7 градуса, за Шумен – около 5 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа на магистралата

Катастрофа е станала на Автомагистрала "Хемус" по пътя Варна - Шумен на километър преди бензиностанция ОМВ, съобщават от Областната дирекция на МВР.  По първоначални данни са се ударили два леки автомобила и бус, като бусът се е запалил. Има информация за пострадали, допълват още от полицията. Създадена е незабавна организация, движението се..

публикувано на 17.08.24 в 17:34

Продължава гасенето на тлеещи огнища

Огнеборци все още са на мястото на пожара, при който късно вчера изгоряха складови помещение в бившия ремонтен завод в Шумен. Има локални огнища, които тлеят, съобщиха от Областната дирекция на МВР.  Движението в района е ограничено. Три полицейски екипа са на място, към момента улица "Цветан Зангов" е затворена, за да могат противопожарните екипи да..

публикувано на 17.08.24 в 08:55

Няма замърсяване на въздуха след пожара

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен извършиха проверка по сигнал за пожара в бишия ремонтен завод в Шумен, който се намира на ул. „Цветан Занков“. На място е осъществен и контрол за качеството на атмосферния въздух с газанализатор, който се използва в случаи на аварийни ситуации вследствие на пожари и промишлени..

публикувано на 17.08.24 в 08:13

Пожарът е овладян

Пожарът, който избухна привечер в складовете на бившия Ремзавод в Шумен, е локализиран, съобщават от полицията. По първоначални данни там бяха запалени ветеринарни продукти.  Гасителните действия на място продължават. С огнената стихия се борят 30 огнеборци с шест противопожарни автомобила. Няма пострадали хора при инцидента в една от индустриалните..

публикувано на 16.08.24 в 20:06

Бедствено положение заради безводието

Частично бедствено положение заради безводието е въведено в четери села от община Смядово със заповед на кмета Иванка Петрова.  То е в сила за селата Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх, където има недостиг на вода за питейно-битови нужди. До понеделник е възможно и в общинския център Смядово също да бъде обявено бедствено положение. Водата там..

публикувано на 16.08.24 в 15:59

Търсят решение за безводието

Заради продължителното засушаване и въведеният режим на водата в много населени места на област Шумен на 19 август ще се проведе работна среща. Тя е по инициатива на областния управител на Област Шумен Бейнур Ахмед, след като в четвъртък зам.-кметът на община Смядово обяви частично бедствено положение за неопределено време. Също в четвъртък кметът..

публикувано на 16.08.24 в 15:03

Възстановено е движението край Зайчино ореше

С охлузвания и порезни рани са пострадалите при катастрофата край Зайчино ореше, съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. Възстановено е вече движението в този участък, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Радио Шумен припомня, че произшествието стана тази сутрин по пътя Шумен - Варна близо до село Зайчино ореше между лек автомобил..

публикувано на 16.08.24 в 13:01