Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Шумен остава в червената зона

393 на 100 000 души e заболеваемостта от COVID-19 в област Шумен на 14-дневна база, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Сред 60-те новозаразени за последните 24 часа има и дете на 4 години.

През изминалото денонощие са поставени 788 ваксини.

РЗИ - Шумен организира „зелени коридори“ за имунизация и тази събота и неделя. От 9 до 14 ч. ще работи кабинетът на инспекцията на ул. „Калоян“ № 1. В същия период от време ваксини ще се поставят и в МЦ „Свети Иван Рилски“ на пл. „Възраждане“ №1. Налични са препаратите на „Пфайзер“ „Модерна“ и „Янсен“.

От здравната инспекция напомнят, че хората с хронични заболявания трябва да носят медицинска документация.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Астрономическа обсерватория в Шумен

Откриват Център по природни науки

На 20 май официално отваря врати новият Център по природни науки към Факултета по природни науки на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Събитието е от 18:00 часа. Центърът се намира в сградата на Астрономическата обсерватория на Шуменското плато. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с чудния свят и необятните..

публикувано на 19.05.22 в 10:45

Няма деца с коронавирус

Задържа са броят на пациентите с коронавирус в шуменската болница. В момента в инфекциозно отделение има 10 пациенти с положителна проба. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. В интензивния сектор има 2 болни, един от тях е интубиран. Няма приети деца с вирусната инфекция повече от 2 седмици. През..

публикувано на 19.05.22 в 09:58

2.3 милиона за нови работни места

Одобриха Регионална програма за заетост на област Шумен за 2022 г. Това стана на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие. Предвидено е разкриването на 386 работни места на пълен работен ден и 112 работни места на непълно работно време. За реализацията на програмата са необходими близо 2 360 000 лв., от които над 2 307..

публикувано на 18.05.22 в 16:04
Административен съд - Шумен

Кмет в конфликт на интереси

Шуменският Административен съд постанови, че Ешреф Реджебе е бил в конфликт на интереси за това, че като кмет на Община Никола Козлево е разходвал общински бюджетни средства в полза на „Футболен клуб - Община Никола Козлево“, на което до настоящия момент член на Управителния съвет е синът му. Съдебният състав е потвърдил наложената глоба в..

публикувано на 18.05.22 в 15:02
Снимката е илюстративна

Димчо Дебелянов на матура

По темата "Споменът - скръб и утеха" в елегията на Димчо Дебелянов "Аз искам да те помня все така" са писали зрелостниците в интерпретативно съчинение на днешния държавен зрелостен изпит по български език и литература. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката. Втората възможност беше есе със заглавие "Тежестта на..

публикувано на 18.05.22 в 14:58

Деца срещу агресията

Възпитаници на детските градини в Нови пазар получиха грамоти за участие в инициативата „Не на агресията! Нека бъдем по-добри!“. Стартът беше даден в началото на годината и се осъществи със съдействието на полицейски служители от РУ- Нови пазар, като целта й беше да се обхванат децата от всички подготвителни групи в детските градини.  С..

публикувано на 18.05.22 в 13:51

124 учители в STEM урок

Шуменското Средно училище „Сава Доброплодни“ беше домакин на открит интердисциплинарен STEM урок за учители от страната. В него се включиха 124 учители от областите Благоевград и Ямбол. Организатор на онлайн проявата бяха Регионалното управление на образованието в Шумен и училището. STEM центърът е финансиран с 280 хиляди лева по..

публикувано на 18.05.22 в 13:36