Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вдигат нова детска градина

2
Снимка: Радио Шумен

Четири фирми и едно сдружение са подали оферти за участие в обществената поръчка за строеж на нова сграда на Детска градина № 5 „Червената шапчица“ в Търговище.

Днес бяха отворени заявките на всички участници. Ще бъде извършена проверка дали подадените документи отговарят на критериите за подбор, след което предстои оценка на техническите характеристики на всяко от предложенията. На следващ етап ще бъдат отворени и ценовите оферти на фирмите, които отговарят на изискванията. Датата за това ще бъде обявена допълнително, в централизираната система за електронни обществени поръчки.

Публичното състезание бе обявено повторно през декември миналата година, след като на това през юни не се яви нито един кандидат. Заради постоянно покачващите се цени на строителните материали е актуализирана бюджета за строителство. Той вече е възлиза на 2,9 млн. лв. без ДДС.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обраха чужденец на село

Взломна кражба в дома на чужденец разследват в РУ-Омуртаг, съобщават от търговищката полиция. На 27.01.2022 г. около 13 ч. в управлението е получен сигнал, че през последните два дни чрез счупване на прозорец е проникнато в къща в с. Любичево, община Антоново – собственик на мъж, който е поданик на Кралство Нидерландия. От къщата е извършена..

публикувано на 28.01.22 в 10:23

144 години свобода

144 години от Освобождението си отбелязва днес град Омуртаг.Старият Осман пазар е освободен от османска власт на 15 януари 1878 г. по стар стил. В следващите дни градът става изходен пункт за настъпление на руските войски в северна и източна посока към Търговище, Велики Преслав и Върбица. Празничният ден за Омуртаг започна със заупокойна..

публикувано на 27.01.22 в 12:08

Камион се обърна на пътя

Товарен автомобил „Скания“ с пловдивска  регистрация се преобърна в крайпътна канавка в прохода Боаза край Търговище. От полицията съобщават, че временно движението ще бъде преустановено заради необходимостта да бъде изтеглен с помощта на специализирана техника товарен автомобил. Водачът не е пострадал. На пътуващите в посока София  се..

публикувано на 26.01.22 в 15:46

Нов заместник областен управител

За заместник областен управител на Търговище е назначена Десислава Петрова. Днес тя встъпи  в длъжност. Десислава Петрова  е от Търговище. Има юридическо образование. Общински съветник от МК “БСП за България и АБВ”. Притежава административен опит като юрисконсулт. От 2018 година до момента е била  адвокат. Семейна с две деца.

публикувано на 26.01.22 в 13:53

Ремонт на предавател

На 26.01.2022 г. (сряда), от 9:00 до 12:00 часа, поради планирани ремонтни дейности, предавателят за Търговище, на честота 94.0 MHz, няма да излъчва програмата на Радио Шумен. Може да ни слушате на честота 87.6 MHz или онлайн.

публикувано на 25.01.22 в 14:37

Няма да спират уличното осветление

Община Търговище няма да спира или ограничава уличното осветление. Това заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. По-рано днес той направи отчет за свършеното от администрацията през миналата година. “Засега успяваме да си плащаме тока, въпреки поскъпването му и не се налага спирането на уличното осветление“, обясни д-р Димитров. Кметът на..

публикувано на 25.01.22 в 13:53

144 години Освобождение

144 години от освобождението си ще отбележи в събота, 29 януари, Търговище. В периода от 26 до 28 януари в Музейния образователен център се организират Дни на Освобождението. В рамките на инициативата ще бъде проведена образователна програма, посветена на събития и личности, свързани с Освобождението на града. В празничния 29 януари..

публикувано на 25.01.22 в 09:35
Подкасти от БНР