Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Без жертви на инфекцията

Снимка: Радио Шумен

Няма починали пациенти с положителен тест за коронавирус в шуменската болница от тази нощ до днес на обяд. Това съобщи д-р Йорданка Маринова от здравното заведение.

В момента в COVID отделенията са настанени 131 души, от които 117 са с позитивни проби. В реанимацията са 6 пациенти, четирима от които интубирани.

Вчера и днес са приети 9 души със симптоми на инфекцията, сред тях е дете на 6 години. В съботния ден са изписани и 5 души.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пациентите намаляват

Шестима са пациентите с  COVID-19, настанени в шуменската болница към момента. Всички те са на възраст над 60 години, съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. В интензивното отделение има един пациент, на 47 години, който е интубиран. През вчерашния ден са приети двама души със симптоми на коронавирусна инфекция. Няма..

публикувано на 25.05.22 в 09:48

Затворени улици и днес

Временна организация на движението ще има и днес в Шумен заради абитуриентските балове. До 20 ч. остава затворен булевард „Славянски“ – в участъка от улица „Карел Шкорпил“ до улица „Адам Мицкевич“. В района е забранено и паркирането. От 15.00 до 18.00 часа се въвежда временен пропускателен режим на кръстовището на бул. „Симеон..

публикувано на 25.05.22 в 08:19

Приз за млад математик

За 12-и път в Шумен беше връчена наградата „Евгени Илиев“ за постижения в математиката. Призът е учреден от бивши възпитаници на Природо-математическата гимназия „Нанчо Попович“ и е на името на техния учител,  запалил не едно пламъче в душите и сърцата на своите ученици.   Решихме да направим награда в чест на нашия класен ръководител, който беше..

публикувано на 24.05.22 в 12:31

„Златен век” за заслуги

Общинската награда „Златен век” връчиха на 24 май във  Велики Преслав. Тазгодишният носител на отличието е 80-годишната Добринка Велинова – общественик, ръководител на певчески групи, изпълнител, пенсионерски деятел, автор на стихове за града. Кметът на Велики Преслав Янко Йорданов връчи почетното звание с грамота и плакет. В центъра на старата..

публикувано на 24.05.22 в 12:08

130 години „Върви, народе възродени“

Най-масовото досега изпълнение на българския всеучилищен химн се планира в София днес. Поводите са 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 130 години от написването на текста на „Върви, народе възродени“ от Стоян Михайловски и 50 години  от поставянето на паметника на..

публикувано на 24.05.22 в 08:39

Седем новозаразени в Североизтока

Без нови случаи на коронавирус са областите Русе и Разград за изминалото денонощие. Това показват данните в Единния информационен портал. В Шуменско има 4 новозаразени, в Силистренско – 2, а в Търговищкия регион – 1. В страната положителните проби са 293 или 4,5 на сто от всички направени тестове. Починалите с COVID-19 са 13. На болнично..

публикувано на 24.05.22 в 08:28

Два града с двоен празник

На 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, празник на града имат Велики Преслав и Кубрат. В старата столица тържествата започват в 9 ч. с шествие на деца, ученици и представители на културни институти. В 9,30 ч. на площада пред читалището ще бъде връчена общинската..

публикувано на 24.05.22 в 08:16