Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Стипендии на надеждата

Добротворците от Фондация „Гален Темелков“ от Шумен за поредна година поканиха студентите по медицина да се състезават за наградата, която предоставят. Каузата свързва приятелите и състудентите на Гален Темелков от Шумен, който загина трагично преди още да е завършил първи курс по медицина.

„Мисията на Фондацията е да възроди идеалът за един по-справедлив, хуманен и благороден свят, като укрепва духа и здравето на младите хора. Средствата за стипендии и награди на студенти и изявени ученици се събират на традиционните благотворителни инициативи на фондацията, като последната се проведе в края на 2021 г.

С Полина Младенова и Михаела Тончева от Фондация „Гален Темелков“ разговаря Розалина Чернева:


За тази година предстоят майския концерт, Научна конференция през септември и баскетболен турнир, обобщават организаторите. Ако заставате зад каузите им, можете да помогнете по банкова сметка:

Титуляр Фондация „Гален Темелков“
Fibank
IBAN: BG44FINV91501217445267
BIC: FINVBGSF


 


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бай Тъньо може да каже всичко

Вентрологията е изкуство, за което българите не знаем много. Може би това се дължи на факта, че разпространението му не е масово. В момента то се практикува само от един човек в страната. Димитър Иванов – Капитанa е първият и за момента единствен вентролог на територията на България , който заедно със своите кукли и най-вече с Бай Тъньо , представя..

публикувано на 14.05.22 в 11:58
Владимир Йолов

Йолов: Няма да подам оставка

"Няма да подам оставка като областен управител" - това заяви в ефира на Радио Шумен областният управител на Шуменска област Владимир Йолов. Той каза, че когато екипът му вкара в рамки всички дейности, които са започнали в Областната администрация, ще подаде документи, за да получи достъп до класифицирана информация. Той беше гост на предаването..

публикувано на 13.05.22 в 15:58

Казусът Владимир Йолов

Да бъде назначен нов областен управител на Шумен поискаха местните представители на няколко партии в управляващата коалиция - "Демократична България", "Има такъв народ" и АБВ. Причината е проблем с получаването на достъп до класифицирана информация от страна на сегашния областен управител Владимир Йолов. През 2016 г. той е осъден за шофиране след..

публикувано на 13.05.22 в 14:03

На добър час, абитуриенти!

Всяка година през месец май Шумен се изпълва с младост и красота от абитуриентите, които напускат завинаги класните стаи. Завършването на основното образование е важен и специален момент за всеки човек. Днес всички училища в Шумен изпратиха зрелостниците на випуск 2022. 1196 са абитуриентите в Шуменска област, които завършват през тази учебна година,..

публикувано на 12.05.22 в 14:22

Спад на безработицата

Под един процент е спадът на   регистрираните безработни в Шумен, каза директорът на Бюрото по труда в града Лили Петрова. Намаляват и офертите за сезонна работа. От началото на годината няма заявка от работодатели за работа в чужбина, сочат още данните на Бюрото по труда. Има обаче повишено търсене на някои от професиите. Чуйте интервюто..

публикувано на 12.05.22 в 09:00
СУ

Училище на 100 години

Средно училище "Хан Исперих" в   Нови пазар отбелязва своята 100-годишнина. Едновековният юбилей ще бъде отпразнуван с концерт на сцената на Народното читалище „Христо Ботев“ от 18 часа днес. За първи път ще бъде изпълнен новият химн на училището, чиито текст и музика написа като подарък Петър Петров – възпитаник на учебното заведение...

публикувано на 11.05.22 в 11:09

Пандемията променя закони

Промени в трудовото законодателство обсъждат министърът на труда и социалната политика, синдикатите и работодателските организации. Повод за измененията е пандемията от COVID-19, която наложи въвеждането на много новости както в обществените, така и в трудовите отношения. Това отчасти е повод за промени и в законодателството. Кои са новите..

публикувано на 10.05.22 в 08:37