Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стипендии на надеждата

Добротворците от Фондация „Гален Темелков“ от Шумен за поредна година поканиха студентите по медицина да се състезават за наградата, която предоставят. Каузата свързва приятелите и състудентите на Гален Темелков от Шумен, който загина трагично преди още да е завършил първи курс по медицина.

„Мисията на Фондацията е да възроди идеалът за един по-справедлив, хуманен и благороден свят, като укрепва духа и здравето на младите хора. Средствата за стипендии и награди на студенти и изявени ученици се събират на традиционните благотворителни инициативи на фондацията, като последната се проведе в края на 2021 г.

С Полина Младенова и Михаела Тончева от Фондация „Гален Темелков“ разговаря Розалина Чернева:


За тази година предстоят майския концерт, Научна конференция през септември и баскетболен турнир, обобщават организаторите. Ако заставате зад каузите им, можете да помогнете по банкова сметка:

Титуляр Фондация „Гален Темелков“
Fibank
IBAN: BG44FINV91501217445267
BIC: FINVBGSF


 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Кадър от Нова ТВ

Събират пари с фалшиви кампании

Фалшиви кампании за събиране на средства от дарители за нужаещи се от лечение деца тече през последните дни в онлайн пространството. Измамниците използват реални снимки на болни деца, но средствата не достигат до нуждаещите се.  Една от снимките е на починало вече онкоболно дете.  След множество репорти, страницата за събиране на средства на едно от..

публикувано на 10.08.24 в 12:12

Един изстрел 2 пъдпъдъка

Днес стартира новият ловен сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и бекасина. Най-добрите авджии вече се "записаха" с добра слука.  Радио Шумен избра да ви срещне със заклетия авджия от шуменското село Салманово Георги Жечков. Той има близо 35 години стаж по ловните полета и запас от десетки интересни истории.  Чуйте цветния му разказ..

публикувано на 10.08.24 в 11:20

Днес честваме мързела

И мръзелът си има свой празник. 10 август е обявен за Световен ден на мързела. Тази година той се пада в събота, ден отреден за повече почивка. Така че, ако не действате на бързи обороти, не се укорявайте. За българина обикновено се казва, че е пословично трудолюбив, затова ние решихме да попитаме шуменци - вярно ли е това, важи ли и днес? Получихме..

публикувано на 10.08.24 в 10:43

За втори път жена премиер

Днес президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на служебно правителство на зам.-председателя на Сметната палата Горица Грънчарова–Кожарева. Дотук се стигна след като по-рано тази сутрин действащият служебен министър-председател Димитър Главчев оттегли заявката си да поеме за втори път поста с оглед на сваляне на политическото..

публикувано на 09.08.24 в 15:30

Кметът отговаря в ефира на Радио Шумен

Двата края на новия довеждащ водопровод ще бъдат свързани последни, като най-трудно ще бъде при тръбата до язовир „Тича“. Това съобщи в ефира на Радио Шумен кметът на община Шумен проф. Христо Христов. Пречиствателната станция за питейни води технически е изправна, но не е включена на работен режим. Причина са неуредици със собствеността на..

публикувано на 09.08.24 в 14:59

Фестивал на малината

Деветото издание на Фестивала на малината започва днес - 9 август, в Лозница. Организатори на празника са Българската асоциация на малинопроизводителите с подкрепата на общината.  На централния площад в лудогорския град представители от бранша ще покажат своята продукция от малини, а жури ще я дегустира и оцени, каза за Радио Шумен заместник-кметът..

публикувано на 09.08.24 в 08:56

Вековни дървета в училище

Две вековни дървета красят двора на шуменското Начално училище „Княз Борис I“.  На повече от сто години са училищната липа пред входа на училището и дъбът, който се намира в южната част на двора.  Това каза за Радио Шумен директорът на училището Валерий Георгиев.

публикувано на 09.08.24 в 08:30