Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК с 400% по-високи сметки за ток

„ВиК – Шумен плаща задълженията си за електроенергия към Енерго-Про регулярно и на този етап дружеството се справя с огромните сметки за ток със собствени средства.“ Това съобщи управителят на ВиК дружеството Жанета Панайотова на работна среща с областния управител Владимир Йолов. 

Според Панайотова в сравнение с предходни години консумираното количество електроенергия не се е увеличило, но заради по-високата цена на тока трябва да се плащат с 400% по-високи сметки. Има уверението от „Български ВиК холдинг“ за механизъм, с който всички ВиК оператори ще бъдат компенсирани, допълни Жанета Панайотова.

Областният управител Владимир Йолов постави проблема със състоянието на канализационната помпена станция в квартал „Дивдядово“ и с изтичането на битово-фекални води. Управителят на ВиК – Шумен съобщи, че дружеството търси вариант за отстраняване на проблема.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ВиК – длъжник за милиони

1,3 млн. лв. дължи ВиК – Шумен за ток на Електроразпределение Север. Това съобщи бившият областен управител на Шуменска област Венцислав Венков. Фактурата през декември е била оспорена от водното дружество, тъй като според тях сумата не е била пресметната..

публикувано на 18.01.22 в 11:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затвориха склад за трюфели в Ивански

Комплексна проверка в обект за трюфели извършват служители на Областната дирекция по безопасност на харните в Шумен, на Националната агенция за приходите, на МВР и на ДАНС, съобщават от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните..

публикувано на 12.07.24 в 17:44

Награди за шуменските грации

Четири първи и едно второ място за нашите грации от школата „Балет“ с ръководителки Светла Денчева и Юлия Николова в XVIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол. Това съобщава на страницата си във Фейсбук Центърът за..

публикувано на 12.07.24 в 15:22

Грижа за младежи в риск

Още две социални услуги разкри Община Разград, считано от 1 юни. Това са „Преходно жилище“ и „Наблюдавано жилище“. И двете са насочени предимно към млади хора.  Услугата „Преходното жилище“ ще се фокусира върху младежи от 15 до 18 години за осигуряване..

публикувано на 12.07.24 в 13:13

Мъж пострада на пътя

65-годишен е катастрофирал с товарен автомобил около 7:30 часа вчера по пътя между Тутракан и Нова Черна. Това съобщават от силистренската полиция. Той изгубил управлението, напуснал платното и се ударил в няколко дървета.  Получил е фрактура на..

публикувано на 12.07.24 в 12:38

Опасност от пожари

С повишаването на дневните температури значително се увеличава рискът от пожари в природата, напомнят от Областната дирекция на МВР в Шумен.  За да не се допускат сериозни инциденти, е забранено изхвърлянето на недоизгасени кибритени клечки и угарки..

публикувано на 12.07.24 в 12:29

Гасиха пламнала нива

9 сгради, мандра и овцеферма са спасени при пожар вчера в село Коньовец. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен около 13:00 часа. Съобщено било за пламнала нива с овес. При пристигане на място огнеборците заварили силно развит пожар на..

публикувано на 12.07.24 в 12:10

Пиян вилнее на село

35-годишен мъж бе задържан за нарушаване на обществения ред, съобщават от шуменската полиция. Сигнал за скандал между баща и син в частен дом в село Вълнари бил приет в полицейското управление в Каолиново малко преди 17:00 часа вчера. Към адреса бил..

публикувано на 12.07.24 в 11:59