Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ВиК с 400% по-високи сметки за ток

„ВиК – Шумен плаща задълженията си за електроенергия към Енерго-Про регулярно и на този етап дружеството се справя с огромните сметки за ток със собствени средства.“ Това съобщи управителят на ВиК дружеството Жанета Панайотова на работна среща с областния управител Владимир Йолов. 

Според Панайотова в сравнение с предходни години консумираното количество електроенергия не се е увеличило, но заради по-високата цена на тока трябва да се плащат с 400% по-високи сметки. Има уверението от „Български ВиК холдинг“ за механизъм, с който всички ВиК оператори ще бъдат компенсирани, допълни Жанета Панайотова.

Областният управител Владимир Йолов постави проблема със състоянието на канализационната помпена станция в квартал „Дивдядово“ и с изтичането на битово-фекални води. Управителят на ВиК – Шумен съобщи, че дружеството търси вариант за отстраняване на проблема.

Свързани новини

ВиК – длъжник за милиони

1,3 млн. лв. дължи ВиК – Шумен за ток на Електроразпределение Север. Това съобщи бившият областен управител на Шуменска област Венцислав Венков. Фактурата през декември е била оспорена от водното дружество, тъй като според тях сумата не е била пресметната..

публикувано на 18.01.22 в 11:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Областният управител върна две решения

Две докладни записки, свързани с имоти общинска собственост, ще преразгледа на сесията си през май Общинският съвет в Шумен. Решенията от 28 април, свързани с продажбата на поземлени имоти в село Мадара, бяха върнати от областния управител Владимир..

публикувано на 16.05.22 в 16:18

Градушка удари Царев брод

Градушка падна в района на шуменското село Царев брод, съобщиха слушатели на Радио Шумен. Това потвърди и кметът на селото Стефан Живков. По думите му, градушката е била с големина на лешник. „Няма начин да няма поражения по лозята, овошките и по..

публикувано на 16.05.22 в 15:48

Катастрофа на Руския

Затруднено е движението в момента в района на кръговото кръстовище на площад "България" (Руски паметник) в Шумен. Станала е катастрофа между автобус и лек автомобил. По първоначална информация, автобусът се е движел в средната лента. Няма..

публикувано на 16.05.22 в 15:37

Извънгабаритен товар през Шуменско

Извънгабаритен товар ще премине днес по пътя Карнобат- Шумен през Ришки проход, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Очаква се около 14 ч. полицейски екипи да посрещнат и съпроводят товара през областта. Към Русе ще се извозва 30-метрова..

публикувано на 16.05.22 в 13:28

Двама пияни зад волана

Двама водачи са хванати да шофират пияни, съобщават от шуменската полиция. На 14 май около 04:40 часа за проверка на ул.“ Съединение“ в Шумен екип на охранителна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил "БМВ" със софийска регистрация. Зад волана..

публикувано на 16.05.22 в 11:06

Чешми с негодна вода

Водата от чешма „Кюнтя“ и „Горната чешма“ в кв. "Кирково", Велики Преслав, е негодна за пиене. При лабораторните изследвания са установени отклонения по микробиологични показатели, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Шумен. По всички..

публикувано на 16.05.22 в 10:51

Само 6 приети за седмица

В инфекциозното отделение на шуменската болница има 7 пациенти със симптоми на коронавирусна инфекция, като 6 от тях са с потвърден положителен тест за инфекцията. В интензивното отделение са настанени двама души, които не са..

публикувано на 16.05.22 в 09:42