Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК с 400% по-високи сметки за ток

„ВиК – Шумен плаща задълженията си за електроенергия към Енерго-Про регулярно и на този етап дружеството се справя с огромните сметки за ток със собствени средства.“ Това съобщи управителят на ВиК дружеството Жанета Панайотова на работна среща с областния управител Владимир Йолов. 

Според Панайотова в сравнение с предходни години консумираното количество електроенергия не се е увеличило, но заради по-високата цена на тока трябва да се плащат с 400% по-високи сметки. Има уверението от „Български ВиК холдинг“ за механизъм, с който всички ВиК оператори ще бъдат компенсирани, допълни Жанета Панайотова.

Областният управител Владимир Йолов постави проблема със състоянието на канализационната помпена станция в квартал „Дивдядово“ и с изтичането на битово-фекални води. Управителят на ВиК – Шумен съобщи, че дружеството търси вариант за отстраняване на проблема.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ВиК – длъжник за милиони

1,3 млн. лв. дължи ВиК – Шумен за ток на Електроразпределение Север. Това съобщи бившият областен управител на Шуменска област Венцислав Венков. Фактурата през декември е била оспорена от водното дружество, тъй като според тях сумата не е била пресметната..

публикувано на 18.01.22 в 11:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
КОЦ - Шумен

Умуват нови изисквания за шеф на КОЦ

Точката, която трябваше да стартира конкурсът за избор на управител на Комплексния онкологичния център (КОЦ) в Шумен бе оттеглена от кмета на общината проф. Христо Христов. Изискванията към кандидата трябваше да бъдат гласувани на предстоящото заседание на..

публикувано на 19.04.24 в 14:32

176-годишно училище

176 години от своето създаване отбелязва днес СУ "Панайот Волов" в Шумен с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на героя в града. На площад "Оборище" възпитаниците на учебното заведение от група "Чик-чирик" и от 2.б клас изнесоха рецитал, посветен..

публикувано на 19.04.24 в 13:12

Ваят форми от глина в Шумен

Домакин на националното състезание „Най-добър млад керамик“ е шуменската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия.  Пет отбора от Русе, Шумен, Силистра, Елин Пелин и Нови пазар ще мерят творчески сили в събота, 20.04 във Военния клуб...

публикувано на 19.04.24 в 11:24

Временен мораториум на почетните знаци?

Предложенията за удостояване на бившия кмет Александър Узунов и на известния хирург акад. Дамян Дамянов с най-високото отличие на Община Шумен – почетния знак „Ключ на Шумен“, предизвикаха спорове на заседанието на постоянната комисия по култура в Общинския..

публикувано на 18.04.24 в 17:11

Повече камери по селата

Работна среща за набелязване на мерки за подобряване на средата за сигурност се проведе днес в Каолиново. В разговорите участваха директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен ст. комисар Георги Гендов, кметът на община Каолиново Нида Ахмедов и..

публикувано на 18.04.24 в 14:43

Неучебен 2 май и в Шумен

Втори май ще бъде неучебен ден за училищата в община Шумен. Това съобщават от администрацията.  Кметът проф. Христо Христов е издал заповед, с която 2 май е обявен за неучебен и за неприсъствен. Така учениците от всички училища на територията на..

публикувано на 18.04.24 в 12:25
Снимката е илюстративна.

Внимание, извънгабаритен товар

Извънгабаритен товар ще мине през територията на област Шумен днес, информират от Областната дирекция на МВР. Минути след 10 ч. тежкотоварният автомобил ще бъде спосрещнат от екип на пътна полиция от област Разград и ще бъде съпроводен до област Бургас...

публикувано на 18.04.24 в 09:27