Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община без затруднения

Иванка Петрова - кмет на Смядово
Снимка: Радио Шумен

Община Смядово не изпитва затруднения с плащането на сметките за ток и газ. Договорите, които са сключени с доставчиците, са от преди ескалацията на цените и дават възможност на общинската администрация да покрива разходите.

Социалните заведения също не изпитват затруднения, въпреки завишените цени на храни, каза кметът на община Смядово Иванка Петрова.

В общината няма заболели от COVID-19 социални работници и учители. Работещите в социалните заведения се тестват два пъти седмично, допълни още Петрова.

Как се справя общината, чуйте от разговора на Здравка Русева с кмета на община Смядово Иванка Петрова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Елена Сафонова от Латвия

В нейния живот се преплитат истории за червен диплом в университета в Рига, за град с минус 40 градуса и десетки дъги в Сибир, черна леща в гърне по латвиийски, до десетки български народни хора, изиграни на българска земя Това е историята на Елена Сафонова от Латвия, която започва разказа си с това, че половината от живота си е прекарала в..

публикувано на 28.03.24 в 16:39

Заплата 646 лева за ден

Точно 646,80 лв. е възнаграждението на общинските съветници на Шумен за участие в едно заседание на Общинския съвет. Толкова ще получат днес те за работата си. Сумата е според приетия Правилник за работа на Общинския съвет, където е записано, че за участие в сесия се полагат 12% от заплатата на кмета на общината /5390 лева/ . Пак в него е..

публикувано на 28.03.24 в 11:43
Марийка Мерсинкова

Няма край преходът

„3000 лева за 1 долар“ – това не само, че беше факт от родното ни битие, но е и заглавие на книга. Автор е шуменката Марийка Мерсинкова, математичка, завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и преподавател в три шуменски училища.  Решила да документира Виденовото време. Всичко, на което е бил подложен българинът и когато отиде на..

публикувано на 27.03.24 в 13:33
Община Дулово

15 милиона за проекти в Дулово

И общините, и хората очакваха с нетърпение затоплянето на времето, защото това обикновено означава, че започват планираните по-мащабни ремонти на пътища, на улици, на обществени сгради и на детски и спортни площадки. Бюджетите са утвърдени, на много места са сключени и договори по спечелени проекти и сезонът на обновяването може да се счита за..

публикувано на 27.03.24 в 08:00

Евродепутати за един ден

Емоционално и полезно беше участието на учениците от Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, които се включиха в младежката сесия на Европейския парламент в Страсбург. Те бяха сред първите, които зададоха въпроси на Хенри Уасунг - член на Комисията по правата на жените и равенството между половете към Европейската комисия...

публикувано на 26.03.24 в 15:36

Има ли заплахи за сигурността?

"Нормално беше България да засили мерките за сигурност" - това заяви анализаторът и арабист проф. Владимир Чуков след атентата в Москва на 22 март. Припомняме, че в събота беше съобщено от МВР, че служители от различни структури на ведомството предприемат засилени мерки за обезпечаване на сигурността и спокойствието на гражданите на територията на..

публикувано на 26.03.24 в 13:01

Празник за специални деца

Малък празник се състоя днес в шуменския Център за специална образователна подкрепа. Поводът обаче не беше Благовещение, а откриването на една благотворителна изложба.  Наред с това бе представен и новият вертикализатор, който получи Центърът от кампанията „Плюшено мече“ на шуменския фенклуб на футболния „Арсенал“. Повече чуйте от..

публикувано на 25.03.24 в 15:05