Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Поход в чест на празника

Снимка: Е-razgrad

Туристически поход, посветен на Деня на Разград и 144 години от Освобождението му, организират днес в лудогорския град от ТД „Буйна кръв“.

Маршрутът е: с. Просторно, с. Топчии, с. Побит камък, а сборният пункт е в 09:30 ч. на Автогара Разград.ВИЖТЕ ОЩЕ

Издирват собственик на изгубени пари

Изгубените 330 лв. все още очакват собственика си в Районно управление в Кубрат. Парите били намерени около 11 часа на 15 май в Кубрат от добросъвестен гражданин, който веднага ги предал в полицията. Липсват документи, указващи притежателя им. До момента никой не е сигнализирал за изгубени средства, нито се е жалвал от липсата им. Заради..

публикувано на 17.05.22 в 16:36

Кибертормоз - как да го спрем

Онлайн измамата „Нигерийско писмо“ и заплахите в интернет дискутираха съдия Николай Борисов и десетокласници от Математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Разград. Магистратът от Районния съд в града наблегна на основните опасности, с които се сблъскват подрастващите при използването на интернет и социалните мрежи и възможните реакции..

публикувано на 17.05.22 в 15:11

Отличници на випуска

16 зрелостници от две разградски гимназии ще получат званието „Отличник на випуска“. Това реши на свое заседание Постоянната комисия по образование към Общинския съвет в Разград. Тя заседава преди сесията на местния парламент днес. Съветниците одобриха и номинацията за „Студент на годината“. Това е Снежина Тодорова Рашкова от Филиал Разград..

публикувано на 17.05.22 в 14:49

Обновиха Домашния патронаж

Приключва проектът за обновяване на оборудването в Домашния социален патронаж в Разград, съобщават от местната администрация.   Социалната насоченост на проекта е свързана с широка целева група от възрастни, хора с увреждания, деца и младежи с увреждания.  Реализирането на дейностите ще осигури нова и модернизирана материална част от..

публикувано на 17.05.22 в 08:59

118 000 лева за нов асфалт

Улица „Любен Каравелов“ в Разград е затворена за ремонт, съобщиха от общинската администрация. Рехабилитацията ще обхване 2300 кв. м. В момента се поставят нови нивелиращи капаци на шахтите и оттоците. Обходният маршрут е през улиците „Бърни Бърнев“ и „Св. Климент“. Профилиране и изравняване се извършва и на ул. „Юмрукчал“, където..

публикувано на 16.05.22 в 14:44

Приемни на открито

Пролетна информационна обиколка ще се проведе в Разград в седемте общини от областта, което е част от кампанията на Областния информационен център . Във всеки общински център в региона ще бъдат организирани изнесени приемни на открито. На тях екипи ще се срещнат с кандидати и получатели на европейско финансиране. Целта е да се проучат техните..

публикувано на 16.05.22 в 08:30

Катастрофа затвори път

Временно се затваря за движение на превозни средства пътят Разград - Исперих, съобщават от разградската полиция.. Причината е катастрофирал бус, който трябва да бъде изваден от канавката на около 500 м преди Исперих. Няма пострадали при произшествието.

публикувано на 13.05.22 в 14:17