Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Удар в три дървета подред

Снимка: Pixabay

29-годишен мъж е тежко пострадал при пътнотранспортно произшествие в близост до Дулово през почивните дни, съобщиха от полицията в Силистра.

Той е пътувал в лек автомобил, шофиран от 18-годишен водач, който се е ударил в три крайпътни дървета. Водачът и други двама пътници не са пострадали, но 29-годишният им спътник получил фрактура на шийни прешлени и перфорация на бял дроб.

За да бъдат извадени от колата, четиримата се е наложила намесата на екип пожарникари в Дулово.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спирки с послание

В навечерието на 24 май Община Силистра и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обновиха шест автобусни спирки в Силистра. Изписани са цитати от „Аз съм българче“, „История славянобългарская“, „Вяра“, „Проглас към евангелието“, „Първоучителят“ и „Ще бъдеш в бяло“ и са поставени портретите на Иван Вазов,..

публикувано на 24.05.22 в 16:27

20 000 шаранчета в „Сребърна“

Трето поред зарибяване е направено на територията на резерват „Сребърна“, съобщават от екоинспекцията в Русе. Над 20 хиляди бройки див шаран са освободени в района на понтонния пристан. Очакванията на експертите са за ефективно размножаване и увеличаване числеността на дивия шаран, както и за подобряване на хранителната база на водолюбивите..

публикувано на 20.05.22 в 13:43

Консултации за фермери

Над 100 земеделски производители от Силистренско са получили безплатен и улеснен достъп до информация, свързана с финансиране на проектни идеи. В рамките на две седмици бяха проведени изнесени приемни в малките населени места във всички общини в областта на тема „Европейските фондове – добри практики и предстоящи възможности“. Според..

публикувано на 19.05.22 в 10:12

597 зрелостници на матура

Навреме и без проблеми започна матурата по български език и литература в Силистренска област. Това съобщават от Регионалното управление на образованието. От допуснатите до държавния зрелостен изпит 615 ученици, не са се явили 18 души или под 3%. Матурата се провежда в 18 учебни заведения, ангажирани са 205 квестори. Тази година първият..

публикувано на 18.05.22 в 11:34

Представят новите европрограми

Последната изнесена приемна, организирана от Областния информационен център в Силистра, е днес. Експерти на центъра и на Националната служба за съвети в земеделието ще са от 10 ч. до 12 ч- в залата на Народното читалище „Дочо Михайлов“ в село Бабук. Те ще представят актуалните схеми и възможности за кандидатстване по европейските фондове през тази..

публикувано на 18.05.22 в 09:19
Архив 2019

За безопасен празник

Предприемат се превантивни мерки за гарантиране на реда и безопасното протичане на абитуриентските балове в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Превантивни проверки се правят в питейни и увеселителни заведения за охраната и пропускателния режим, изпълнението на изискванията за пожарната безопасност, спазването на определения..

публикувано на 17.05.22 в 11:39

Доброволци с екоакция

Жители на силистренското село Ветрен и доброволци, организирани от сдружението "Дуросторум-Дръстър-Силистра", почистиха брега на р. Дунав до Рибарската махала в селото. „Положителното е, че събрахме много по-малко отпадъци от предишното почистване! Иска ни се да вярваме, че това е следствие от нашите последователни действия по темата за чиста и..

публикувано на 17.05.22 в 09:29