Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

144 години Освобождение

Снимка: Община Търговище

144 години от освобождението си ще отбележи в събота, 29 януари, Търговище.

В периода от 26 до 28 януари в Музейния образователен център се организират Дни на Освобождението. В рамките на инициативата ще бъде проведена образователна програма, посветена на събития и личности, свързани с Освобождението на града.

В празничния 29 януари къщата музей „Никола Симов-Куруто“ ще работи с вход свободен от 10.00 ч. до 13.00 ч.

В 11.15 ч. ще бъдат поднесени цветя пред паметника на ген. Казимир Ернрот. След това от там ще тръгне шествие, предвождано от Духовия оркестър към Общината, към Морената в квартал „Вароша“. В 11.30 ч. там също ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите за свободата на града.

В 11.45 ч. ще бъде отслужена панихида в църквата „Св. Успение на Пресвета Богородица“, а в 12.00 ч. камбанен звън от двата православни храма ще огласи Търговище.ВИЖТЕ ОЩЕ

Празнично шествие в Търговище

Празнично шествие и дефиле на абитуриентите ще има в Търговище на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Началото на програмата ще бъде от 10.30 ч. с шествие от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”. В него ще се включат представители на училищата, образователните и..

публикувано на 20.05.22 в 09:42

Грижа за хора с увреждания

Започва изграждане на достъпна среда за хора с увреждания в Младежкия дом в Търговище. Центърът за младежки дейности и инициативи е одобрен за финансиране по Програмата за изграждане на достъпна среда на Агенцията за хората с увреждания.   За изграждането на рампа пред сградата ще бъдат получени близо 30 000 лв. Ще се закупи и..

публикувано на 19.05.22 в 16:00

Ден за борба със затлъстяването

Европейският ден за борба със затлъстяването отбелязваме днес. Началото на тази инициатива е поставено през 2009 г., а в България от 2011 г. Проучвания в световен мащаб показват, че броят на хората, страдащи от затлъстяване, непрекъснато нараства, като още по-тревожна е тенденцията за покачване процента на децата с наднормено тегло, информират от..

публикувано на 19.05.22 в 08:17

Награда от парламента

Ученик от Попово е сред десетте наградени младежи в национален конкурс за есе, посветен на ролята на парламента. Като награда Диян Христов, възпитаник на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров, ще посети Народното събрание на 27 май. Конкурсът „Значението на парламента и ролята на народния представител в управлението на..

публикувано на 18.05.22 в 11:38

Без новозаразени в Търговищко

32 нови случая на коронавирус са регистрирани в Североизточна България през изминалото денонощие. По 9 новозаразени има в областите Силистра и Разград, 8 – в Русенско, 6 – в Шуменска област. Нито един нов случай не е отчетен в Търговище и региона, като това е единствената област в цялата страна без новодиагностицирани. В страната положителните..

публикувано на 18.05.22 в 06:11

Търговище празнува

С тържествено заседание на Общинския съвет ще започнат честванията на официалния празник на град Търговище – 14 май. То е насрочено за 10.00 ч., в зала „Христо Самсаров“ на Община Търговище. На заседанието ще бъдат връчени отличията на новите почетни граждани. Това са треньорът по стрелба Христо Христов и треньорът по борба Иван Ангелов. В..

публикувано на 14.05.22 в 08:49

Иззеха крадени дърва

50 кубика дърва за огрев от вида черен бор са иззети в района на Попово, съобщават от Изпълнителната агенция по горите. Проверка на горските служители е установила, че превозният билет, представен от водача на камиона, е за транспортиране на дървесина от вида акация, добита от гора, собственост на русенската община Две могили. Освен..

публикувано на 13.05.22 в 14:50