Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Награди за коректни данъкоплатци

Снимка: Архив

Томбола за коректните данъкоплатци организира общинската администрация в Главиница, съобщават от общината. Право на участие имат всички физически и юридически лица, платили всички видове данъци и такси за тази година в срок до 31 октомври. Друго условие е да  нямат просрочени задължения за местни данъци и такси към община Главиница.

Печелившите талони ще бъдат изтеглени на 10 ноември  в сградата на община Главиница от назначена комисии в присъствието на нотариус. Крайният срок за получаване на наградите от печелившите данъкоплатци е 25 ноември.

Събирането на местни данъци и такси за 2022 година в Главиница започва на 26 януари. Желаещите да ползват отстъпка от 5% от дължимия данък, трябва да внесат пълния размер на дължимите данъци и такси до 3 май, уточняват от общинската администрация.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Господинов и Весела Господинова...

Паметна плоча за Баш майстора

Общинският съвет в Тутракан прие решение за обособяване на Алея на славата в Крайдунавския парк. Тя ще съхранява паметта за именити личности, свързани с развитието и историята на града. Паметна плоча на актьора Кирил Господинов ще постави началото на Алеята на славата. Актьорът е останал в спомените на българите с култовата си роля във филма „Баш..

публикувано на 27.05.22 в 14:46

Спирки с послание

В навечерието на 24 май Община Силистра и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни обновиха шест автобусни спирки в Силистра. Изписани са цитати от „Аз съм българче“, „История славянобългарская“, „Вяра“, „Проглас към евангелието“, „Първоучителят“ и „Ще бъдеш в бяло“ и са поставени портретите на Иван Вазов,..

публикувано на 24.05.22 в 16:27

20 000 шаранчета в „Сребърна“

Трето поред зарибяване е направено на територията на резерват „Сребърна“, съобщават от екоинспекцията в Русе. Над 20 хиляди бройки див шаран са освободени в района на понтонния пристан. Очакванията на експертите са за ефективно размножаване и увеличаване числеността на дивия шаран, както и за подобряване на хранителната база на водолюбивите..

публикувано на 20.05.22 в 13:43

Консултации за фермери

Над 100 земеделски производители от Силистренско са получили безплатен и улеснен достъп до информация, свързана с финансиране на проектни идеи. В рамките на две седмици бяха проведени изнесени приемни в малките населени места във всички общини в областта на тема „Европейските фондове – добри практики и предстоящи възможности“. Според..

публикувано на 19.05.22 в 10:12

597 зрелостници на матура

Навреме и без проблеми започна матурата по български език и литература в Силистренска област. Това съобщават от Регионалното управление на образованието. От допуснатите до държавния зрелостен изпит 615 ученици, не са се явили 18 души или под 3%. Матурата се провежда в 18 учебни заведения, ангажирани са 205 квестори. Тази година първият..

публикувано на 18.05.22 в 11:34

Представят новите европрограми

Последната изнесена приемна, организирана от Областния информационен център в Силистра, е днес. Експерти на центъра и на Националната служба за съвети в земеделието ще са от 10 ч. до 12 ч- в залата на Народното читалище „Дочо Михайлов“ в село Бабук. Те ще представят актуалните схеми и възможности за кандидатстване по европейските фондове през тази..

публикувано на 18.05.22 в 09:19
Архив 2019

За безопасен празник

Предприемат се превантивни мерки за гарантиране на реда и безопасното протичане на абитуриентските балове в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Превантивни проверки се правят в питейни и увеселителни заведения за охраната и пропускателния режим, изпълнението на изискванията за пожарната безопасност, спазването на определения..

публикувано на 17.05.22 в 11:39