Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Новият областен в действие

Областен управител на Русе Анатоли Станев
Снимка: Областна администрация Русе

Срещи с местната власт започва областният управител на Русе Анатоли Станев. Това съобщиха от областната администрация.

Целта е решаване на най-неотложните проблемина по-малките населени места -  здравни грижи, инфраструктурна свързаност, привличане на инвестиции, състоянието на язовири и хвостохранилища, развитието на културата и туризма. Ще бъде обсъдена и възможността за провеждането на място на изнесени приемни за граждани.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Монтираха първия паркомат

Първият от общо 14 паркомата вече е монтиран на паркинга пред църквата „Света Троица“ в Русе. Той ще започне да функционира до две седмици. Предстоят тестове за въвеждането му в експлоатация, информират от общинската администрация в дунавския град. Останалите устройства ще бъдат разположени до края на годината в зоните за обществено..

публикувано на 27.05.22 в 15:22

Увеличават автобуси

Община Русе ще предложи на Общинския съвет да субсидира най-ранните и най-късните автобусни линии от Русе към село Николово. Темата бе повдигната от граждани на населеното място по време на приемната на кмета на Русе - Пенчо Милков. Ден по-рано на общоселско събрание кметът на Николово Златан Ванев направи отчет за дейността си. Тази година..

публикувано на 27.05.22 в 11:25

Част от Русе – без вода

Без вода ще са днес, 27 май, жители на русенския квартал „Чародейка“, съобщават от ВиК – Русе. От   дружеството уточняват, че от 8:00 до 17:00 ч. ще бъде нарушено нормалното водоподаване на абонатите в бл. 402 и бл. 403 в кв. „Чародейка Г- Север“. Причина за спиране на водата е изграждането на сградни водопроводни отклонения по ул. „Филип..

публикувано на 27.05.22 в 06:29

Задържаха телефонен измамник и муле

Задържани са измамник и муле, съпричастни към телефонни измами в Гърция. Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България.Това съобщават от пресцентъра на МВР. Първоначално на територията на Великотърновска област, в автобус, пътуващ от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер от русенското с. Ново село, който е многократно..

публикувано на 26.05.22 в 11:19

Многохилядно тържество в Русе

Повече от 1500 деца и ученици се включиха в тържественото честване на 24 май в Русе днес. На площад „Свобода“ в града младите хора изпяха заедно общонародния училищен химн „Върви, народе възродени“, който е написан именно в Русе преди 130 години от учителя по френски език в Мъжката гимназия Стоян Михайловски. В празничната програма днес..

публикувано на 24.05.22 в 15:39

Нови книги за читалищата

Повече от 350 книги дари русенската танцова школа "Играорци" на читалище "Светлина" в село Бъзън. Поводът е 24 май, а инициативата е на главния художествен ръководител на формацията Богдан Донев. В началото на месеца той призовал любителите танцьори в Русе да подарят по една книга. Така били събрани детски приказки, стихосбирки, модерна и..

публикувано на 24.05.22 в 14:33

Признание за творци и учени

На тържествена церемония в Доходното здание бяха обявени тазгодишните носители на Награда „Русе“ и „Млад творец“. Със статуетките, дело на Георги Радулов, всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, които имат значителен принос за издигане авторитета..

обновено на 24.05.22 в 09:31