Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Няма да спират уличното осветление

2
Снимка: Радио Шумен

Община Търговище няма да спира или ограничава уличното осветление. Това заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

По-рано днес той направи отчет за свършеното от администрацията през миналата година. “Засега успяваме да си плащаме тока, въпреки поскъпването му и не се налага спирането на уличното осветление“, обясни д-р Димитров.

Кметът на Търговище отчете и на какъв етап е проектът за модернизация на уличното осветление в града.

„Остава да се подменят още около 30 процента от осветителните тела, на 70% проектът е завършен. До два месеца ще бъде приключен изцяло. Тогава можем да започнем да работим по същата програма, ако успеем да спечелим проект и за малките населени места“, каза д-р Дарин Димитров .

Над 3000 стари улични лампи ще бъдат подменени с нови LED осветителни тела и ще се изгради така наречено „умно осветление“. Проектът е за над 1 млн.лв.и се извършва по програма от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014–2021 г.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Празнично шествие в Търговище

Празнично шествие и дефиле на абитуриентите ще има в Търговище на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Началото на програмата ще бъде от 10.30 ч. с шествие от I ОУ „Христо Ботев” до площад „Независимост”. В него ще се включат представители на училищата, образователните и..

публикувано на 20.05.22 в 09:42

Грижа за хора с увреждания

Започва изграждане на достъпна среда за хора с увреждания в Младежкия дом в Търговище. Центърът за младежки дейности и инициативи е одобрен за финансиране по Програмата за изграждане на достъпна среда на Агенцията за хората с увреждания.   За изграждането на рампа пред сградата ще бъдат получени близо 30 000 лв. Ще се закупи и..

публикувано на 19.05.22 в 16:00

Ден за борба със затлъстяването

Европейският ден за борба със затлъстяването отбелязваме днес. Началото на тази инициатива е поставено през 2009 г., а в България от 2011 г. Проучвания в световен мащаб показват, че броят на хората, страдащи от затлъстяване, непрекъснато нараства, като още по-тревожна е тенденцията за покачване процента на децата с наднормено тегло, информират от..

публикувано на 19.05.22 в 08:17

Награда от парламента

Ученик от Попово е сред десетте наградени младежи в национален конкурс за есе, посветен на ролята на парламента. Като награда Диян Христов, възпитаник на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров, ще посети Народното събрание на 27 май. Конкурсът „Значението на парламента и ролята на народния представител в управлението на..

публикувано на 18.05.22 в 11:38

Без новозаразени в Търговищко

32 нови случая на коронавирус са регистрирани в Североизточна България през изминалото денонощие. По 9 новозаразени има в областите Силистра и Разград, 8 – в Русенско, 6 – в Шуменска област. Нито един нов случай не е отчетен в Търговище и региона, като това е единствената област в цялата страна без новодиагностицирани. В страната положителните..

публикувано на 18.05.22 в 06:11

Търговище празнува

С тържествено заседание на Общинския съвет ще започнат честванията на официалния празник на град Търговище – 14 май. То е насрочено за 10.00 ч., в зала „Христо Самсаров“ на Община Търговище. На заседанието ще бъдат връчени отличията на новите почетни граждани. Това са треньорът по стрелба Христо Христов и треньорът по борба Иван Ангелов. В..

публикувано на 14.05.22 в 08:49

Иззеха крадени дърва

50 кубика дърва за огрев от вида черен бор са иззети в района на Попово, съобщават от Изпълнителната агенция по горите. Проверка на горските служители е установила, че превозният билет, представен от водача на камиона, е за транспортиране на дървесина от вида акация, добита от гора, собственост на русенската община Две могили. Освен..

публикувано на 13.05.22 в 14:50