Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Инсталации за милиони

Разград
Снимка: Община Разград

Започва изграждането на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци в Разград. Официалната церемония „Първа копка“, с която ще стартира физическото изпълнение на строителни дейности, е насрочена за 15 ч. днес в местността „Орлян Бурлук“, до Регионалното депо за неопасни отпадъци в Разград.

Общата стойност на проекта е над 13 500 000  лв. Основната цел е намаляване на количеството депонирани отпадъци в общините от Регионалното сдружение за управление на отпадъците за регион Разград, чрез изграждане на инфраструктура за разделно събиране и оползотворяване на зелените битови отпадъци и предварително третиране на смесените битови отпадъци.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Разград

Търсят най-красивата градина

Започва 12-тото издание на конкурса „Да на красотата“, който се организира от Община Разград и Федерацията на жените. И тази година конкурсът ще е в разделите за най-добре зацветен двор, най-добре поддържан балкон, най-добре зацветен двор на фирма, най-добре зацветена лятна градина на търговски обекти от общественото хранене, най-добре зацветен..

публикувано на 19.05.22 в 10:31

Ден на предизвикателството

Деня на предизвикателството отбелязват днес в Разград. Инициативата е част от програмата на Международната асоциация „Спорт за всички“ и се организира вече над две десетилетия от Общината в партньорство с местни спортни клубове и организации. Целта е все повече млади хора да бъдат привлечени към спорта и провокирани към по-голяма физическа..

публикувано на 19.05.22 в 09:48

Ало измамниците в атака

Зачестиха случаите на анонимни обаждания по телефон, с които измамници опитват да получат пари от наивни хора, информира разградската полиция. Вече са регистрирани 7 опити за измама в Разград и един в Исперих. Повтарят се познати схеми, свързани с искане за помагане на полиция при разкриване на  измами. Извършителите прилагат схемата с леки..

публикувано на 18.05.22 в 10:02

Награди за отличници

Грамоти за отличен успех и постигнати високи резултати на олимпиади получиха от заместник-кмета на Община Разград Хабибе Расим 15 зрелостници. Шестима от тях завършват ППМГ ”Акад. Н. Обрешков”: Петър Йорданов Петров, Павел Ангелов Дамянов, Ася Росенова Андреева, Симона Росенова Андреева, Мария Попгеоргиева Георгиева и Денис Исмаил Билял...

публикувано на 18.05.22 в 09:29

Закриват селско училище

Основното училище „Кирил и Методий“ в село Киченица ще бъде закрито, реши Общинският съвет в Разград. Причина за това е трайната тенденция за намаляване броя на учениците. В момента там са записани 31 деца, но през април занятията са били посещавани от едва половината ученици. За следващата учебна година на прием в първи клас подлежат само 3 деца...

публикувано на 18.05.22 в 09:11

Издирват собственик на изгубени пари

Изгубените 330 лв. все още очакват собственика си в Районно управление в Кубрат. Парите били намерени около 11 часа на 15 май в Кубрат от добросъвестен гражданин, който веднага ги предал в полицията. Липсват документи, указващи притежателя им. До момента никой не е сигнализирал за изгубени средства, нито се е жалвал от липсата им. Заради..

публикувано на 17.05.22 в 16:36

Кибертормоз - как да го спрем

Онлайн измамата „Нигерийско писмо“ и заплахите в интернет дискутираха съдия Николай Борисов и десетокласници от Математическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Разград. Магистратът от Районния съд в града наблегна на основните опасности, с които се сблъскват подрастващите при използването на интернет и социалните мрежи и възможните реакции..

публикувано на 17.05.22 в 15:11