Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Крайният срок наближава

Снимка: Пенчо Милков, Фейсбук

Около 500 са кандидатите за закупуване на общинско жилище в Русе. Документи се приемат до 15 февруари, като след този срок заявления няма да бъдат разглеждани, съобщиха от общинската администрация.

Желаещите не трябва да имат задължения към общинския бюджет, трябва да са наематели на общинското жилище не по-малко от 5 години, да са били изрядни в плащането на сметките си и срещу тях да не са подавани оплаквания за нарушаване на обществения ред.

Средствата от продажбата на общински жилища, ще се използват за ремонти в останалите жилища от общия фонд, както и за купуване на нови имоти.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Част от Русе – без вода

Без вода ще са днес, 27 май, жители на русенския квартал „Чародейка“, съобщават от ВиК – Русе. От   дружеството уточняват, че от 8:00 до 17:00 ч. ще бъде нарушено нормалното водоподаване на абонатите в бл. 402 и бл. 403 в кв. „Чародейка Г- Север“. Причина за спиране на водата е изграждането на сградни водопроводни отклонения по ул. „Филип..

публикувано на 27.05.22 в 06:29

Задържаха телефонен измамник и муле

Задържани са измамник и муле, съпричастни към телефонни измами в Гърция. Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България.Това съобщават от пресцентъра на МВР. Първоначално на територията на Великотърновска област, в автобус, пътуващ от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер от русенското с. Ново село, който е многократно..

публикувано на 26.05.22 в 11:19

Многохилядно тържество в Русе

Повече от 1500 деца и ученици се включиха в тържественото честване на 24 май в Русе днес. На площад „Свобода“ в града младите хора изпяха заедно общонародния училищен химн „Върви, народе възродени“, който е написан именно в Русе преди 130 години от учителя по френски език в Мъжката гимназия Стоян Михайловски. В празничната програма днес..

публикувано на 24.05.22 в 15:39

Нови книги за читалищата

Повече от 350 книги дари русенската танцова школа "Играорци" на читалище "Светлина" в село Бъзън. Поводът е 24 май, а инициативата е на главния художествен ръководител на формацията Богдан Донев. В началото на месеца той призовал любителите танцьори в Русе да подарят по една книга. Така били събрани детски приказки, стихосбирки, модерна и..

публикувано на 24.05.22 в 14:33

Признание за творци и учени

На тържествена церемония в Доходното здание бяха обявени тазгодишните носители на Награда „Русе“ и „Млад творец“. Със статуетките, дело на Георги Радулов, всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, които имат значителен принос за издигане авторитета..

обновено на 24.05.22 в 09:31

Удар по телефонната мафия

Шестима души са задържани заради телефонни измами. Операцията е проведена от служители на Главната дирекция "Национална полиция", областните дирекции на МВР в Русе и Благоевград, Следствения отдел при Окръжна прокуратура Русе в сътрудничество с криминалната полиция и прокуратура на Прага, Чешка република. В хода на операцията на територията..

публикувано на 20.05.22 в 12:26

Чистят шахтите

Почистването на дъждоприемните шахти в Русе продължава да се извършва по график, съобщават от общинската администрация. От началото на сезона до момента са обработени 247 шахти в кварталите „Здравец“, „Родина“, „Дружба“ 1, ЦЮР, Широк център и по-конкретно по улиците „Панайот Хитов“, „Петър Берон“, „Муткурова“, „Рига“, „Потсдам“, „Захари..

публикувано на 20.05.22 в 11:11