Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Геймъри играят благотворително

4
Снимка: Община Русе

19 000 лв. събраха геймъри в рамките на проведения за пета година „Благотворителен новогодишен стрийм маратон“. 7500 лв. от тях бяха дарени на деца и младежи във всички центрове за настаняване от семеен тип в Русе.

Благотворителната акция се организира от 2017 г. Екипът от млади хора играе повече от 12 часa компютърни игри, които хората могат да гледат на живо в стрийминг платформа в интернет и да подкрепят с дарения. Всяка година шоуто е в помощ на центрове за настаняване от семеен тип на деца в различни региони на България. 

По време на последната им кампания е събрана най-голямата сума до момента - 19 000 лв., която е дарена за социални услуги в Сливен и Русе, за рехабилитация на мъж, нуждаещ се от операция на стволови клетки и за организация за спасяване на животни.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бира на пътя

Тежък пътен инцидент между два тира затвори пътя Русе - Бяла, съобщи БНТ. Катастрофа между два тежкотоварни камиона затвори отсечката между Волово и Борово. Заради разпилени каси с бира по пътното платно екипи на Пътна полиция пренасочват трафика през обходни маршрути. По първоначална информация, ТИР с румънска регистрация пътувал в..

публикувано на 18.05.22 в 14:47

Старт на приема за първи клас

Кандидатстването в първи клас за новата учебна година в Русе стартира днес. В електронната система заявления ще се приемат до 23:59 ч. на 29 май. Формуляри могат да се подават и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание в срок до 29 май. В средните училища, в които се провеждат държавни зрелостни изпити, приемът на..

публикувано на 18.05.22 в 11:26

В помощ на сърдечноболните

Иновативна система за подпомагане на работата на сърцето при сложни интервенции бе приложена за първи път в България в Специализираната болница „МЕДИКА КОР“ - Русе. Първите двама пациенти, лекувани с помощта на новата технология, са мъже на 39 и 53 г. и вече са възстановени и са се прибрали вкъщи. Процедурите извърши проф. Добрин Василев,..

публикувано на 17.05.22 в 13:56

Мерят кръвно налягане

Русе се включва в кампанията „Май месец за мерене“ за борба с хипертонията, съобщиха от общинската администрация. Този и следващия месец в 12 града в страната ще се проведе за 16-ти пореден път национална здравна кампания „Май месец за мерене“ по инициатива на Българската лига по хипертония. Кампанията ще отбележи Световния ден на..

публикувано на 17.05.22 в 09:46

Испания с инвестиции в Русе

Разширяване на сътрудничеството в сферата на икономиката и образованието обсъдиха на среща областният управител на Русе Анатоли Станев и посланика на Испания в България Алехандро Поланко. Това съобщиха от областната администрация. От испанска страна са убедени в предимствата, които Русе и региона предоставят за развитие на бизнес, и имат..

публикувано на 16.05.22 в 13:23

Гигантски охлюви в изложба

Изложба на живи гигантски охлюви "ОХЛЮМАНИЯ" ще бъде открита днес - 13 май, от 15 ч. в Екомузея с аквариум в Русе. Тя представя истински великани сред сухоземните охлюви, а публиката ще се запознае с особеностите и биологията на над 20 вида от необичайните създания - със и без  черупки, с различна форма и външната обвивка. Заедно с гигантските..

публикувано на 13.05.22 в 10:13

Медици с награди

Пет медицински сестри от Университетската болница „Канев“ в Русе са отличени по случай 12 май – Международен ден на сестринството. Признанието е за активна подкрепа и работа по време на пандемията от Covid-19. Росица Цонева, Севинч Ферад, Радка Иванова, Татяна Минева, Милена Стоянова получиха грамота и плакет на Унивеститетска болница..

публикувано на 12.05.22 в 12:58