Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Бой в игрална зала

Двама са задържани по подозрение в нанасяне на средна телесна повреда на 45-годишен мъж, съобщават от силистренската полиция.

На 26 януари около 20.30 часа в игрална зала в Дулово между група мъже възникнал конфликт, последван от побой, при който на 45-годишния била причинена фрактура на единия крак.

По подозрение в съпричастност в полицейския арест за срок от 24 часа са задържани двама - на 26 години и на 37 години. Случаят се изяснява, образувано е досъдебното производство.

ВИЖТЕ ОЩЕ

20 000 шаранчета в „Сребърна“

Трето поред зарибяване е направено на територията на резерват „Сребърна“, съобщават от екоинспекцията в Русе. Над 20 хиляди бройки див шаран са освободени в района на понтонния пристан. Очакванията на експертите са за ефективно размножаване и увеличаване числеността на дивия шаран, както и за подобряване на хранителната база на водолюбивите..

публикувано на 20.05.22 в 13:43

Консултации за фермери

Над 100 земеделски производители от Силистренско са получили безплатен и улеснен достъп до информация, свързана с финансиране на проектни идеи. В рамките на две седмици бяха проведени изнесени приемни в малките населени места във всички общини в областта на тема „Европейските фондове – добри практики и предстоящи възможности“. Според..

публикувано на 19.05.22 в 10:12

597 зрелостници на матура

Навреме и без проблеми започна матурата по български език и литература в Силистренска област. Това съобщават от Регионалното управление на образованието. От допуснатите до държавния зрелостен изпит 615 ученици, не са се явили 18 души или под 3%. Матурата се провежда в 18 учебни заведения, ангажирани са 205 квестори. Тази година първият..

публикувано на 18.05.22 в 11:34

Представят новите европрограми

Последната изнесена приемна, организирана от Областния информационен център в Силистра, е днес. Експерти на центъра и на Националната служба за съвети в земеделието ще са от 10 ч. до 12 ч- в залата на Народното читалище „Дочо Михайлов“ в село Бабук. Те ще представят актуалните схеми и възможности за кандидатстване по европейските фондове през тази..

публикувано на 18.05.22 в 09:19
Архив 2019

За безопасен празник

Предприемат се превантивни мерки за гарантиране на реда и безопасното протичане на абитуриентските балове в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Превантивни проверки се правят в питейни и увеселителни заведения за охраната и пропускателния режим, изпълнението на изискванията за пожарната безопасност, спазването на определения..

публикувано на 17.05.22 в 11:39

Доброволци с екоакция

Жители на силистренското село Ветрен и доброволци, организирани от сдружението "Дуросторум-Дръстър-Силистра", почистиха брега на р. Дунав до Рибарската махала в селото. „Положителното е, че събрахме много по-малко отпадъци от предишното почистване! Иска ни се да вярваме, че това е следствие от нашите последователни действия по темата за чиста и..

публикувано на 17.05.22 в 09:29

Приемни по европрограми

Изнесени приемни в област Силистра на тема „Европейските фондове – добри практики и предстоящи възможности“ организира Областният информационен център в крайдунавския град. Заинтересованите посетители ще получат информация за актуалните възможности при кандидатстване с проекти за 2022 г., както и информационни материали с добри практики от вече..

публикувано на 16.05.22 в 10:48