Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Повече изписани от болницата

Снимка: Радио Шумен

Изписаните от шуменската болница за последното денонощие са повече от приетите със симптоми на коронавирус, информира д-р Йорданка Маринова от здравното заведение. Към момента в COVID отделенията са настанени 98 души.

Трима са пациентите в интензивния сектор, един от тях е интубиран. За денонощието има двама починали с положителен тест за заболяването. Това са жена на 81 години и мъж на 69 години.

Плановият прием и плановите операции в шуменската болница се спират от днес, реши Областният кризисен щаб. Ограничителната мярка ще е в сила до 7 февруари.  През следващите 10 дни в Многопрофилната болница в Шумен ще се приемат само спешни случаи, ще се лекуват и пациенти с психиатрични заболявания и такива, които са на рехабилитация.

Комплексният онкологичен център ще продължи да работи без ограничения.ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
"Алкомет" представи в Шумен филма „Софийските години на Мустафа Кемал, 1913 - 1915“

Документален филм за основоположника на съвременната Република Турция Мустафа Кемал бе представен пред публика в Шумен. Това стана само два дни след софийската премиера на лентата. Автор на филма е родената в България журналистка Нехиде Дениз, а финансовата подкрепа е осигурена от председателя на надзорния съвет на „Алкомет“ АД Фикрет..

публикувано на 23.05.22 в 11:30

33 години от Майските събития

В Каолиновско се проведоха възпоменателни събития, посветени на жертвите на Възродителния процес от 1989 година. Митингът събор бе под мотото „Мир в страната, мир в света“. Проявите по повод 33 години от майските събития започнаха от площада в Каолиново, където е поставено началото на демокрацията и промяната в Република България. Това..

публикувано на 22.05.22 в 18:06

Оживя средновековната ни столица

Край Велики Преслав започна с ъборът на средновековното културно наследство. Музей на открито, демонстрации на бойни практики от земя и от кон, средновековни облекла, накити и снаряжение представят участници от Северна и Южна България. От 19 часа започват изпълнения на средновековна музика на открито, а след здрачаване ще се изяви група „Палячи” с..

публикувано на 21.05.22 в 16:46

Шуменка с наградата на СБУ

Шуменската детска учителка Маринка Чанева спечели специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. Наградата бе връчена по време на церемония в София след заключителния етап по повод XXV Национален конкурс „Учител на годината“ – 2022 г., в който бяха номинирани над 90 учители и директори от цялата страна в..

публикувано на 20.05.22 в 16:18

Интерес към трудовата борса

Над 20 фирми се включиха в организираната от Агенцията по заетостта трудова борса в Шумен, която се проведе днес в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. В срещата между бизнеса и търсещите работа се включиха и украински бежанци, установили се в района. По думите на директора на Бюрото по труда в Шумен Лили Петрова, се забелязва и засилен..

публикувано на 20.05.22 в 15:19

Библиотекари на предупредителна стачка

На едночасова предупредителна стачка излязоха работещите в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен днес. Библиотекарите настояват при актуализацията на републиканския бюджет Министерство на културата да изпълни поетите ангажименти за повишаване на финансирането на библиотеките в страната с 40 процента. „Това включва увеличение..

публикувано на 20.05.22 в 15:00

Млади огнеборци от Шумен на върха

Възпитаниците на шуменското IX ОУ „Панайот Волов“ триумфираха с Купата на Свиленград в пролетния турнир на младите огнеборци. Градският стадион „Колодрума“ се превърна в арена, на която 100 деца от Стара Загора, Шумен, Хасково и Ямбол премериха сили в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „Щафетно бягане с препятствия“...

публикувано на 20.05.22 в 14:46