Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Без комисии за харча на заема

Снимка: Радио Шумен

Няма да бъдат създадени два екипа, които да следят за законността, качеството и изпълнението в срок на ремонтите, които ще бъдат направени с общинския заем от 20 милиона лева. Кметът на община Шумен Любомир Христов оттегли предложението си селски кметове и общински съветници да контролират преасфалтирането.

Решението бе взето след бурни дебати в сесийната зала. "Кметът се опитва да сложи параван и всички негативи да бъдат отнесени от общинските съветници", каза съветникът Данаил Данчев от БСП.

Той обяви, че контролът трябва да се извършва от експерти извън администрацията. Тезата му бе подкрепена от общинския съветник Камен Андонов от ГЕРБ, който потвърди, че компетентни кадри трябва да следят ремонтите.

В защита на предложението на Христов се обяви бившият кмет на Шумен Красимир Костов. "Идеята не е лишена от смисъл. Само човек, който е изпълнявал такъв проект, може да го разбере", каза той.

Самият Любомир Христов обясни, че предложението е излязло от средите на общинските съветници. Въпреки че го оттегля, той е доволен от ангажираността и дебата в залата. Това е била и основната му цел.

ВИЖТЕ ОЩЕ

платена публикация
"Алкомет" представи в Шумен филма „Софийските години на Мустафа Кемал, 1913 - 1915“

Документален филм за основоположника на съвременната Република Турция Мустафа Кемал бе представен пред публика в Шумен. Това стана само два дни след софийската премиера на лентата. Автор на филма е родената в България журналистка Нехиде Дениз, а финансовата подкрепа е осигурена от председателя на надзорния съвет на „Алкомет“ АД Фикрет..

публикувано на 23.05.22 в 11:30

33 години от Майските събития

В Каолиновско се проведоха възпоменателни събития, посветени на жертвите на Възродителния процес от 1989 година. Митингът събор бе под мотото „Мир в страната, мир в света“. Проявите по повод 33 години от майските събития започнаха от площада в Каолиново, където е поставено началото на демокрацията и промяната в Република България. Това..

публикувано на 22.05.22 в 18:06

Оживя средновековната ни столица

Край Велики Преслав започна с ъборът на средновековното културно наследство. Музей на открито, демонстрации на бойни практики от земя и от кон, средновековни облекла, накити и снаряжение представят участници от Северна и Южна България. От 19 часа започват изпълнения на средновековна музика на открито, а след здрачаване ще се изяви група „Палячи” с..

публикувано на 21.05.22 в 16:46

Шуменка с наградата на СБУ

Шуменската детска учителка Маринка Чанева спечели специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. Наградата бе връчена по време на церемония в София след заключителния етап по повод XXV Национален конкурс „Учител на годината“ – 2022 г., в който бяха номинирани над 90 учители и директори от цялата страна в..

публикувано на 20.05.22 в 16:18

Интерес към трудовата борса

Над 20 фирми се включиха в организираната от Агенцията по заетостта трудова борса в Шумен, която се проведе днес в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. В срещата между бизнеса и търсещите работа се включиха и украински бежанци, установили се в района. По думите на директора на Бюрото по труда в Шумен Лили Петрова, се забелязва и засилен..

публикувано на 20.05.22 в 15:19

Библиотекари на предупредителна стачка

На едночасова предупредителна стачка излязоха работещите в Регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен днес. Библиотекарите настояват при актуализацията на републиканския бюджет Министерство на културата да изпълни поетите ангажименти за повишаване на финансирането на библиотеките в страната с 40 процента. „Това включва увеличение..

публикувано на 20.05.22 в 15:00

Млади огнеборци от Шумен на върха

Възпитаниците на шуменското IX ОУ „Панайот Волов“ триумфираха с Купата на Свиленград в пролетния турнир на младите огнеборци. Градският стадион „Колодрума“ се превърна в арена, на която 100 деца от Стара Загора, Шумен, Хасково и Ямбол премериха сили в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „Щафетно бягане с препятствия“...

публикувано на 20.05.22 в 14:46