Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Нова магистърска програма

Русенски университет
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за оценяване и акредитация даде зелена светлина за новата магистърска програма  „Социално предприемачество на Русенския университет. Програмата е в професионално направление „Социални дейности“ и отговаря на изискванията, формулирани в критериалната система.

Тя е плод на работа на преподавателите от катедра „Мениждмънт и социални дейности“, които на своето първо заседание за тази година приветстваха старта на магистратурата, която е предназначена за завършили специалности в областта на „Стопански, правни и социални науки“.

 Обучителният процес предвижда съвместната работа на преподаватели от 4 факултета на Русенския университет. Желаещите да надградят бакалавърското си образование с тази магистратура могат да кандидатстват и да започнат обучение още през есента на тази година, информират от Русенския университет.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха телефонен измамник и муле

Задържани са измамник и муле, съпричастни към телефонни измами в Гърция. Куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България.Това съобщават от пресцентъра на МВР. Първоначално на територията на Великотърновска област, в автобус, пътуващ от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер от русенското с. Ново село, който е многократно..

публикувано на 26.05.22 в 11:19

Многохилядно тържество в Русе

Повече от 1500 деца и ученици се включиха в тържественото честване на 24 май в Русе днес. На площад „Свобода“ в града младите хора изпяха заедно общонародния училищен химн „Върви, народе възродени“, който е написан именно в Русе преди 130 години от учителя по френски език в Мъжката гимназия Стоян Михайловски. В празничната програма днес..

публикувано на 24.05.22 в 15:39

Нови книги за читалищата

Повече от 350 книги дари русенската танцова школа "Играорци" на читалище "Светлина" в село Бъзън. Поводът е 24 май, а инициативата е на главния художествен ръководител на формацията Богдан Донев. В началото на месеца той призовал любителите танцьори в Русе да подарят по една книга. Така били събрани детски приказки, стихосбирки, модерна и..

публикувано на 24.05.22 в 14:33

Признание за творци и учени

На тържествена церемония в Доходното здание бяха обявени тазгодишните носители на Награда „Русе“ и „Млад творец“. Със статуетките, дело на Георги Радулов, всяка година се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката, които имат значителен принос за издигане авторитета..

обновено на 24.05.22 в 09:31

Удар по телефонната мафия

Шестима души са задържани заради телефонни измами. Операцията е проведена от служители на Главната дирекция "Национална полиция", областните дирекции на МВР в Русе и Благоевград, Следствения отдел при Окръжна прокуратура Русе в сътрудничество с криминалната полиция и прокуратура на Прага, Чешка република. В хода на операцията на територията..

публикувано на 20.05.22 в 12:26

Чистят шахтите

Почистването на дъждоприемните шахти в Русе продължава да се извършва по график, съобщават от общинската администрация. От началото на сезона до момента са обработени 247 шахти в кварталите „Здравец“, „Родина“, „Дружба“ 1, ЦЮР, Широк център и по-конкретно по улиците „Панайот Хитов“, „Петър Берон“, „Муткурова“, „Рига“, „Потсдам“, „Захари..

публикувано на 20.05.22 в 11:11

Русенци с тротинетки

100 тротинетки ще бъдат разпределени на няколко места в Русе и ще бъдат давани под наем. Те ще развиват скорост до 25 км/ч. и ще имат стартова цена за отключване, както и цена за ползване на минута. Целта е да се задоволи нуждата от мобилност в града, както и да се намалят автомобилният трафик и замърсяването на околната среда. Общинският съвет..

публикувано на 20.05.22 в 08:46