Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Дарение за болницата

Снимка: Община Русе

Приключи кампанията на Младежкия парламент в Русе „Всеки живот заслужава да бъде спасен“. Целта беше да се съберат средства за купуване на кислороден апарат за Специализираната болница "Д-р Димитър Граматиков".

Благодарение на дарители бе събрана сумата от 3240 лв., като 2360 лв. от тях ще се използват за покупката на кислородния апарат, а останалите 880 лв. ще отидат за консумативи за нуждите на болницата.

Младежкият парламент отправи благодарности към всички дарители, както и към всички фирми и институции, които подпомогнаха инициативата, информират от Община Русе.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови контейнери за отпадъци

15 контейнера за строителни отпадъци (лифтдъмпери) ще разположи Община Русе в града, съобщават от администрацията. 10 от тях ще са с вместимост 4 м³, а останалите 5 с 5,5 м³. Те ще бъдат поставени във всеки от петте района: “Възраждане”, “Дружба-Чародейка”, “Здравец-Родина” и Централен. Община Русе предоставя възможност на гражданите чрез..

публикувано на 19.05.22 в 13:10

Две катастрофи блокираха път

Международният път от София към Румъния в района на граничния пункт "Дунав мост" остава блокиран заради двете катастрофи, станали тази нощ.  Сигнал за първия пътен инцидент е получен около 2:30 часа тази нощ. В спрели заради авария две украински цистерни се удря бус с платформа, превозващ коли. Ранен е 21-годишният шофьор на буса. Той е..

публикувано на 19.05.22 в 10:18

Децата пеят и танцуват

Фестивал “Децата на Русе пеят и танцуват” ще зарадва русенци днес. Той ще се проведе от 17,30 ч. на открита сцена на площад „Свобода“.   Събитието се организира в рамките на проект „Интегрирани мерки за социално и образователно включване на уязвими групи на територията на Община Русе“.

публикувано на 19.05.22 в 10:10

Приемна на областния управител

Приемният ден на областния управител на Русенска област Анатоли Станев вече няма да бъде във вторник, а в четвъртък от 15 до 17 часа. Той ще се среща с граждани и ще отговаря на техните въпроси. Сред водещите за областния управител приоритети е ефективната комуникацията с жителите на региона. Въведена е и практика в администрацията,..

публикувано на 19.05.22 в 08:39

Автовоз и цистерна в тежък сблъсък

Тежък пътен инцидент е станал в района на "Дунав мост" в Русе. Причината - катастрофа между автовоз и цистерна. Ударът е станал около 3 ч. тази нощ, съобщи Нова телевизия. Малко по-късно, около 6 ч. сутринта, на същото място е катастрофирал автобус с турска регистрация. По първоначални данни няма загинали, а само пострадали. Съобщава се, че..

публикувано на 19.05.22 в 08:02

Бира на пътя

Тежък пътен инцидент между два тира затвори пътя Русе - Бяла, съобщи БНТ. Катастрофа между два тежкотоварни камиона затвори отсечката между Волово и Борово. Заради разпилени каси с бира по пътното платно екипи на Пътна полиция пренасочват трафика през обходни маршрути. По първоначална информация, ТИР с румънска регистрация пътувал в..

публикувано на 18.05.22 в 14:47

Старт на приема за първи клас

Кандидатстването в първи клас за новата учебна година в Русе стартира днес. В електронната система заявления ще се приемат до 23:59 ч. на 29 май. Формуляри могат да се подават и на хартиен носител в избраното от родителите училище по първо желание в срок до 29 май. В средните училища, в които се провеждат държавни зрелостни изпити, приемът на..

публикувано на 18.05.22 в 11:26