Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Приемни семейства без деца

Снимка: Pixabay

В 491 от 1 867 приемни семейства в България няма настанени деца за отглеждане. Данните са от анализ за предоставянето на социалната услуга „Приемна грижа”.

С най-много незаети приемни семейства са областите Търговище, Добрич и Ловеч.

За шест години настанените деца по проекта са над 6 500. Заличените от регистрите приемни семейства са 1 146, като основните причини за това са свързани с влошено здравословно състояние, промяна на местоживеенето и навършване на пълнолетие на приемното дете.

За регионите с постоянна висока незаетост основна причина са многото приемни семейства, които искат да се грижат за дете с различен профил от този, който е наличен в съответната област, както и несъответствието между броя на приемните семейства и реалните потребности на дадена област.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Антикризисни мерки за бизнеса и гражданите

Нулева ставка на ДДС за хляба, осъвременяване на пенсиите с близо 20%, по-високи данъчни облекчения за семействата с деца и отстъпки за горивата, включително за бензин и дизел. Това са част от мерките в антикризисния пакет, приет в рамките на коалиционен съвет снощи. Целта е подкрепа в условията на криза да получат както гражданите, така и бизнесът. От..

публикувано на 18.05.22 в 10:35

Ало измамниците в атака

Зачестиха случаите на анонимни обаждания по телефон, с които измамници опитват да получат пари от наивни хора, информира разградската полиция. Вече са регистрирани 7 опити за измама в Разград и един в Исперих. Повтарят се познати схеми, свързани с искане за помагане на полиция при разкриване на  измами. Извършителите прилагат схемата с леки..

публикувано на 18.05.22 в 10:02

Камион се заби в стълб

Сигнал за катастрофа с товарен автомобил е получен в Пожарната в Нови пазар към 11 ч. вчера, съобщават от шуменската полиция. На ул.“ Опълченска“ в село Кюлевча са насочени екипи на полиция и пожарна. На място било установено, че камион се ударил в стълб. След удара се скъсал електропровод и паднал до платното за движение. Екипът отцепил..

публикувано на 18.05.22 в 09:52

Иззеха незаконно оръжие

Ловна пушка с боеприпаси без разрешителни са намерени и иззети от дома на 58-годишен мъж от село Сини вир, Шуменско. Проверката в обитавания от него имот била извършена вчера сутринта. Пушката била самоделна, а боеприпасите – 12 калибър. Иззети са. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 18.05.22 в 09:40

Пиян до козирката катастрофира

63-годишен мъж от Шумен бил установен да шофира след употреба на алкохол, съобщават от шуменската полиция. Малко преди 17:30 часа вчера е приет сигнал за пътнотранспортно произшествие с материални щети на ул.“ Стефан Янев“ в града. Било изяснено, че водач на лек автомобил "Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация управлява пиян. Дрегерът отчел..

публикувано на 18.05.22 в 09:36

Награди за отличници

Грамоти за отличен успех и постигнати високи резултати на олимпиади получиха от заместник-кмета на Община Разград Хабибе Расим 15 зрелостници. Шестима от тях завършват ППМГ ”Акад. Н. Обрешков”: Петър Йорданов Петров, Павел Ангелов Дамянов, Ася Росенова Андреева, Симона Росенова Андреева, Мария Попгеоргиева Георгиева и Денис Исмаил Билял...

публикувано на 18.05.22 в 09:29

Представят новите европрограми

Последната изнесена приемна, организирана от Областния информационен център в Силистра, е днес. Експерти на центъра и на Националната служба за съвети в земеделието ще са от 10 ч. до 12 ч- в залата на Народното читалище „Дочо Михайлов“ в село Бабук. Те ще представят актуалните схеми и възможности за кандидатстване по европейските фондове през тази..

публикувано на 18.05.22 в 09:19