Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мерки срещу скъпите дърва

Снимка: СИДП

„През февруари се очаква спад в цената на дървата за огрев за населението и стойността да достигне до тази от лятото.“ Това заяви в телевизионно интервю министърът на земеделието Иван Иванов.

По думите му, в понеделник се очаква да бъдат готови мерките, които ще се предприемат, за да бъдат понижени цените.

„Нашите разчети показват към момента, че поскъпването се дължи основно на спекула“, обясни още Иванов. Той каза още, че Министерството на земеделието подкрепя идеята за 9% ДДС на храните от „малката потребителска кошница“.

„Надявам се предложението да бъде прието, но все пак имаме коалиционно управление и решенията се взимат с консенсус”, коментира още Иван Иванов.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Превозвачи на протест

Днес на национален протест излизат превозвачите. Те не се отказват от организираното си недоволство, въпреки че на среща премиерът вчера Кирил Петков заяви, че диалогът между двете страни е възстановен. Превозвачите ще дадат срок на управляващите за решаването на проблемите в сектора. „Тъй като към днешна дата няма конкретни решения, не..

публикувано на 18.05.22 в 09:14

Бури и гръмотевици в цяла България

През следващото денонощие през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. През нощта с умерен северозападен, през деня с временно силен предимно североизточен вятър ще нахлува студен въздух. През нощта отначало в северозападната част от страната, а до сутринта и в Североизточна България, ще се развият гръмотевични бури...

публикувано на 17.05.22 в 15:34

Сбогувахме се с Астор

Десетки роднини, близки, приятели и колеги от света на магията изпратиха в последния му път мага Астор, предаде репортер на БГНЕС. Антраник Шаварш Арабаджиян почина на 15 май, на 78-годишна възраст. Поклонението се състоя в Арменската църква на Централните гробища в София. Венци и цветя поднесоха от Съюза на артистите, от..

публикувано на 17.05.22 в 15:20

ВиК ремонти в Североизтока

Част от улица „Добруджа“ в Силистра се затваря за движение от днес до петък включително заради работата по ВиК проекта в града, информират от Общината. Ограничението важи от кръстовището с булевард „Македония“ до кръстовището с улица „Д-р Петър Вичев“.  Също заради ремонтите по ВиК мрежата в Силистра, от началото на тази седмица за период от 38..

публикувано на 17.05.22 в 13:13

Награди за най-добрите учители

90 учители и директори са номинирани в 25-то издание на Националния конкурс „Учител на годината“, който се организира от Синдикатът на българските учители. На 19 май от 11 часа в столицата ще бъдат излъчени победителите в десет направления. Ще бъдат връчени награди на удостоените със званието „Учител на годината“ и на носителите на..

публикувано на 17.05.22 в 12:25

Лекарите очакват нова вълна

Според 56% от лекарите, включили се в специално допитване, след отпадането на противоепидемичните мерки и при застудяване на времето през есента, ще има нова епидемична вълна от SARS-CoV-2. Това показват резултатите от анкета, проведена в специализираната мрежа за комуникация в медицината и здравеопазването CredoWeb. Едва 3.7 % от медиците смятат, че..

публикувано на 17.05.22 в 12:17
Кирил Петков

Властта обсъжда мерките

Лидерите на формациите от управляващата коалиция се събират тази вечер, за да обсъдят мерките за овладяване на растящата инфлация и подпомагане на граждани и бизнес. Очаква се на срещата да бъде представен анализ от Министерството на финансите за ефекта от мерките върху държавния бюджет. Всяка от формациите вече е представила част от..

публикувано на 17.05.22 в 11:45