Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Облекчават трафика на Дунав мост

4
Снимка: Община Русе

През тази година ще започне основен ремонт на Дунав мост. Това съобщи в Русе вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

Обследването е показало, че съоръжението е в много лошо състояние и дори има оголване на конструктивни елементи. Очаква се техническото проектиране за ремонта на моста между Русе и Гюргево да приключи през май. Гроздан Караджов допълни, че се надява дейностите да завършат през пролетта на 2023 година.

В Русе регионалният министър и министърът на транспорта Николай Събев се срещнаха с румънския вицепремиер и министър на транспорта и инфраструктурата Сорин Гриндяну. Те се договориха да започнат да изпълняват Меморандума от 2019 година, в който е записано, че ще бъдат проучени 5 възможни локации за бъдещи мостови съоръжения над река Дунав – при Русе,  Силистра, Оряхово, Никопол и Свищов.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Министър на среща с превозвачи

Среща с представителите на транспортния бранш организира утре министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. Ще бъдат обсъдени въпроси във връзка с работата на тол системата. Разговорът е в продължение на вчерашната среща на министър-председателя Кирил Петков, вицепремиера Гроздан Караджов и министъра на транспорта Николай..

публикувано на 18.05.22 в 11:52

Превозвачи на протест

Днес на национален протест излизат превозвачите. Те не се отказват от организираното си недоволство, въпреки че на среща премиерът вчера Кирил Петков заяви, че диалогът между двете страни е възстановен. Превозвачите ще дадат срок на управляващите за решаването на проблемите в сектора. „Тъй като към днешна дата няма конкретни решения, не..

публикувано на 18.05.22 в 09:14

Бури и гръмотевици в цяла България

През следващото денонощие през страната ще премине добре изразен студен атмосферен фронт. През нощта с умерен северозападен, през деня с временно силен предимно североизточен вятър ще нахлува студен въздух. През нощта отначало в северозападната част от страната, а до сутринта и в Североизточна България, ще се развият гръмотевични бури...

публикувано на 17.05.22 в 15:34

Сбогувахме се с Астор

Десетки роднини, близки, приятели и колеги от света на магията изпратиха в последния му път мага Астор, предаде репортер на БГНЕС. Антраник Шаварш Арабаджиян почина на 15 май, на 78-годишна възраст. Поклонението се състоя в Арменската църква на Централните гробища в София. Венци и цветя поднесоха от Съюза на артистите, от..

публикувано на 17.05.22 в 15:20

ВиК ремонти в Североизтока

Част от улица „Добруджа“ в Силистра се затваря за движение от днес до петък включително заради работата по ВиК проекта в града, информират от Общината. Ограничението важи от кръстовището с булевард „Македония“ до кръстовището с улица „Д-р Петър Вичев“.  Също заради ремонтите по ВиК мрежата в Силистра, от началото на тази седмица за период от 38..

публикувано на 17.05.22 в 13:13

Награди за най-добрите учители

90 учители и директори са номинирани в 25-то издание на Националния конкурс „Учител на годината“, който се организира от Синдикатът на българските учители. На 19 май от 11 часа в столицата ще бъдат излъчени победителите в десет направления. Ще бъдат връчени награди на удостоените със званието „Учител на годината“ и на носителите на..

публикувано на 17.05.22 в 12:25

Лекарите очакват нова вълна

Според 56% от лекарите, включили се в специално допитване, след отпадането на противоепидемичните мерки и при застудяване на времето през есента, ще има нова епидемична вълна от SARS-CoV-2. Това показват резултатите от анкета, проведена в специализираната мрежа за комуникация в медицината и здравеопазването CredoWeb. Едва 3.7 % от медиците смятат, че..

публикувано на 17.05.22 в 12:17