Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети апарат с жълти стотинки

Снимка: pixabay.com

„Всички заедно можем да се похвалим с доброто, което направихме за децата в Шумен и региона“. Думите са на Милена Ламбрева, координатор и участник в благотворителната кампания „Жълти стотинки. Деца помагат на деца“, която вече близо година събира малки монети в подкрепа на Отделението по неонатология в шуменската болница.

До момента е закупена апаратура за близо 66 000 лева - видеоларингоскоп и ехограф с възможност за трансфонтанелна и абдоминална ехография за близо 31 000 лева и предстои поредното дарение - неонатален респиратор на стойност 36 000 лева.

Модерният апарат ще бъде предаден официално на Неонатологичното отделение на утре - 2 февруари, от 12 ч. от деца, участници в кампанията и от местните координатори от мотоклуб “The Devils”.

Акция „Жълти стотинки“ ще дари за Шумен и апарат за кръвно-газов анализ с капилярна кръв. По сметката има 11 012,68 лв., а за апарата са необходими около 12 000 лева. „Със сигурност ще успеем да ги съберем. Благодарим на всички, които станаха дарители в кампанията. Изключително активно се включи Шумен. Над 10 000 лева са предадени от региона. 3000 лева са преведени по сметката на акцията от коледния базар. Благодарим на всички детски градини, училища, студенти и преподаватели от Медицинския филиал в Шумен, на мото клуб „“The Devils”, на всички, съпричастни към кампанията от цялата страна. Има деца, които израснаха с кампанията и вече 14 години носят касичките си. И успехът идва, защото сме заедно. Благодарим, че заедно учим децата си на съпричастност, на добротворчество, на обич, на щедрост, на уважение към малкия жест, който има силата да променя и да съзидава“, каза Милена Ламбрева.

Чуйте интервюто на Ивелина Иванова с Милена Ламбрева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика на съоръженията ще има днес (14 май) в Североизточна България. В Шумен от 8,30 ч. до 17 ч. без ток ще са абонати по улиците „Петко Българанов“, „Алеко Константинов“ и „Ален мак“. В Нови пазар подаване няма да има от 8 ч. до 17 ч. по улиците „Ангел Кънчев“, „Бузлуджа“, „Васил..

публикувано на 14.05.24 в 07:10

Слабо затопляне

4 градуса са измерени в 6 ч. тази сутрин в Шумен, атмосферното налягане е 992 хектопаскала, влажността на въздуха е 95%. 4 градуса е температурата и в Търговище, 7 градуса е в Разград и Силистра, 10 градуса е в Русе. Предимно слънчево ще е времето до обед в Североизточна България. В следобедните часове отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна..

публикувано на 14.05.24 в 06:14

100 знамена за Шумен

Приключи инициативата „Сто знамена за Шумен“ на КНСБ и на Сдружението „Солидарно общество“. Предстои среща с общинското ръководство на Шумен за предаването на повече от 200 трибагреника. Идеята е на 21-годишния Калоян Павлов след като забелязва, че на много от знаковите места на Шумен няма знамена. С реализацията се заемат Синдикалната..

публикувано на 13.05.24 в 15:02

Заслужена награда

Почетен плакет за принос и безспорни заслуги към Шумен и местната общност получи днес мажоритарният собственик на „Алкомет“ АД Фикрет Индже. Наградата беше връчена от областния управител проф. Добромир Добрев.  В поздравителен адрес до Фикрет Индже  се изтъква неговата съпричастност и подкрепа към стотиците проекти и инициативи в..

публикувано на 13.05.24 в 13:22

Задържани при сделка с наркотици

Трима души са задържани непосредствено след извършена сделка с наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция.  Около 18 часа в петък при специализирана полицейска операция за противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества на паркинг на ул.“ Искър“ в Шумен е извършена..

публикувано на 13.05.24 в 11:33

На добър час!

Училищата в Шумен днес изпращат своите абитуриенти. Събитието събира родители и близки на зрелостниците в дворовете на учебните заведения. В последния учебен ден за абитуриентите най-важно е да бъдат със своите съученици и да споделят мечтите си.  Чуйте репортажа на Жулиета Герова: 1074 е общият брой на завършващите ученици в 12 клас през..

публикувано на 13.05.24 в 11:14

Медали и грамоти за най- добрите

Наградиха победителите в 26-тия Математически турнир на името на известния шуменец академик Кирил Попов, съобщиха от пресцентъра на община Шумен. Официалното събитие се проведе в зала „Проф. Венета Вичева“ на общината. Организатор на състезанието е шуменската секция на Съюза на математиците в България. Председател на журито е доц. Ивайло Кортезов, а..

публикувано на 12.05.24 в 12:38