Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Времето през новата седмица

Снимка: Радио Шумен

В понеделник облачността ще се задържи променлива. Ще духа слаб югоизточен вятър, който по Черноморието ще е умерен от изток-североизток, но до края на деня и там ще се преориентира от югоизток. Минимални температури между минус 1° и плюс 4°, а максимални от 6° до 9°.

Във вторник ще е предимно слънчево, а в сряда и четвъртък ще има променлива облачност. В сутрешните часове, главно във вторник и сряда, не е изключено образуването на мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от южна четвърт, който в четвъртък ще се преориентира от югозапад. Температурите ще се повишат, по-чувствително максималните като в сряда и четвъртък ще достигат 9°-14°.

В нощта срещу петък облачността ще се увеличи и вплътни и на много места ще превали дъжд. До края на деня в петък валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще се преориентира от запад и северозапад и временно ще се усили. Минималните температури още малко ще се повишат, а максималните слабо ще се понижат.

В събота ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен югозападен вятър. Минималните температури ще се понижат, но максималните ще се повишат до 14°-17°

В неделя облачността ще е променлива, по-често значителна, и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се задържи до умерен, но ще се преориентира от север. С него ще нахлува по-хладен въздух и дневните температури ще се понижат до 9°-14°




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радев на среща с ПП-ДБ

Президентът Румен Радев ще проведе среща с представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ от 16:00 ч. днес.Коалицията поиска тази среща, за да обсъдят с държавния глава актуалната политическа обстановка и възможностите за решаване на политическата криза. Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да..

публикувано на 15.07.24 в 11:11

Предлагат 638 лв. праг на бедност

Социалното министерство предлага през следващата година линията на бедност в страната да се повиши на 638 лева. Проектът  на постановление е публикуван за обществено обсъждане. Повишението е със 112 лева спрямо сегашният размер от 526 лева. Линията на бедност по закон по закон се актуализира ежегодно спрямо данните от изследването на..

публикувано на 15.07.24 в 11:02
Снимката е илюстративна

Отново спират камионите

Спират движението на камиони над 20 т по пътища в областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра и днес от 13:00 до 21:00 ч. заради очакваните високи температури. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. В област Русе движението на камионите ще бъде ограничено по участъци от първокласните пътища Русе – Разград и Русе -..

публикувано на 15.07.24 в 09:35

В очакване на втория мандат

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и..

публикувано на 15.07.24 в 09:13

Кардиолози съветват в жегата

„С отговорност към горещините“ е кампанията на лечебните заведения "МЕДИКА", която се провежда до 18 юли в 6 области на страната. Целта е профилактика и опазване здравето на хората през летните дни.  По време на кампанията кардиолози и съдови хирурзи на лечебните заведения ще консултират безплатно желаещите как да предпазят сърдечно-съдовата си..

публикувано на 15.07.24 в 08:57

Остава горещо

Днес ще е слънчево с временни увеличения на облачността, предимно висока. Без валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Остава горещо с максимални температури между 36 и 41 градуса , по крайбрежието – от 30 до 35.За Шумен очакваната максимална температура е около 37 градуса. Прогнозата за времето е на С имона Георгиева от..

публикувано на 15.07.24 в 08:04

Горещо и през новата седмица

Новата седмица ще започне без съществени промени във времето. Ще се запази предимно ясно и слънчево, в сряда и четвъртък с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от североизточна четвърт. Остава горещо с преобладаващи максималните температури между 35° и 40°, във вътрешността на места и над..

публикувано на 14.07.24 в 16:35