Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартеници за малки герои

Снимка: БГНЕС

Традиционния си благотворителен пролетен базар под мотото „За малките герои“ организират в Шумен Центърът за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ и Детският парламент.

 Щандът с мартеници ще бъде разположен срещу сградата на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“. Откриването е в 12 ч. днес, а базарът ще работи всеки ден до 10 март от 10 ч. до 17 ч.

Събраните средства ще бъдат в подкрепа на неонатологичното отделение към шуменската болница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къща горя в Мадара

220 кв. м покривна конструкция, бяла и черна техника и домашно имущество са изгорели по време на пожар в къща в Мадара снощи. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за пламъците е получен на 1 август в 22:10 часа. На място е изпратен противопожарен екип от Шумен . За гасенето са използвани 24 000 литра вода. Причините  за пожара се..

публикувано на 02.08.24 в 12:04

Обновяват парк "Кьошковете"

До два дни парк „Кьошковете“ в Шумен ще бъде почистен от излишната растителност, а до края на другата седмица ще има ново осветление. Това заяви кметът Христо Христов, който инспектира възложената на общинските предприятия работа за обновяване на парка.  Около 50 пейки са възстановени. Пребоядисана е парковата мебел, след което деца ще ги украсят по свой..

публикувано на 02.08.24 в 11:43

Юмруци в лицето

Двама мъже са задържани за побой и грабеж, съобщават от шуменската полиция. Инцидентът станал на 1 август около 01.00 часа в село Изгрев. Двама мъже нападнали 25-годишен от търговищкото село Черковна, нанесли му юмручни удари в лицето и му отнели 200 евро и 200 лева. След проведени издирвателни мероприятия от служители на РУ - Шумен..

публикувано на 02.08.24 в 10:07

Събират строителни отпадъци

В Шумен, кварталите и селата на територията на общината са разположени контейнери за събиране на инертни строителни отпадъци от домакинствата. В тях може да се изхвърлят тухли, бетон, тротоарни и паркинг елементи и части от тях, гипсови елементи, керемиди и цигли, мазилка, фаянсови и теракотни плочки, санитарни елементи, сгурия, цимент и..

публикувано на 02.08.24 в 09:16

Дивдядово празнува днес

Шуменският квартал „Дивдядово“ ще отбележи своя празник днес - 2 август. По традиция тържеството ще се състои на площад „Тончо Жечев“, известен като хорището. Веселбата започва в 18:30 часа. Тазгодишният празник ще се проведе под мотото „На вечерник в Дивдядово – да съхраним традициите заедно“. Програмата включва много изненади, както и изпълнения..

публикувано на 02.08.24 в 09:09

Лунен фестивал в Кочово

За шеста поредна година в шуменското село Кочово ще се проведе Moon Music Festival. Форумът дава сцена за изява както на утвърдени имена от музикалната сцена, така и на изпълнители   с потенциал. Целта му е да предложи на публиката качествена българска музика с акцент върху групи от региона.  Фестивалът започва в петъчната вечер на 2 август и ще..

публикувано на 02.08.24 в 08:51

Празник на творчеството

Празник на творчеството „Таланти в социалните услуги“ организира община Шумен. Събитието е днес от 10:00 часа в пространството на вилата на общината на Шуменското плато. Над 60 участници от социалните институции ще участват в програмата с музикално-танцови изпълнения, рецитации и забавни ролеви игри. Празникът ще бъде обагрен с дефилета, рисунки..

публикувано на 02.08.24 в 08:39