Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четири медала за „Шумен груп“

4
Снимка: Радио Шумен

Три сребърни медала и едно бронзово отличие завоюваха младите боксьори от „Шумен груп“ в Държавния личен и отборен шампионат за ученици. До второто място в своите категории достигнаха Владимир Коев (14 г., до 60 кг.), Ивалин Данчев (14 г., 54 кг) и Юлиан Филипов (13 г., до 50 кг.). Валентин Райчев (14 г., до 66 кг.) остана трети. 

Около 170 състезатели от 50 клуба от цялата страна пет дни мериха сили в „Арена Шумен“.

„Беше едно изключително силно състезание“, каза старши треньорът на Боксов клуб „Шумен груп“ Ивалин Иванов. „Нивото на игра бе доста високо. Изключително съм доволен от нашия отбор. Половината от момчетата ни бяха дебютанти”, уточни Иванов.

„Шумен се слави като гостоприемен град. От висотата на домакинството момчетата имаха възможността да посрещнат изявени състезатели и треньори. Да обменят опит“, добави треньорът Румен Райчев.

Следващото предизвикателство за „Шумен груп“ е след седмица в Ботевград. Там на ринга ще се качат три девойки и един представител на мъжете.

Още чуйте в репортажа на Стоян Стоянов за предаването „Щура събота“:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Грация и красота в "Арена Шумен"

Шумен бе домакин на Международния турнир по художествена гимнастика за купа "Алегро“, който се състоя в зала „Арена Шумен“. Състезанието се проведе със специалното участие на Националния ансамбъл по художествена гимнастика на България. Организатори на събитието са община Шумен и Спортен клуб „Алегро“ - Търговище.  Официални гости на турнира бяха..

публикувано на 14.05.24 в 16:15
Ансамбъл (жени)

Грациите от ансамбъла - в Шумен

Националният ансамбъл по художествена гимнастика жени ще гостува в Шумен днес. Момичетата на Весела Димитрова ще участват в откриването на Международния турнир за купа „Алегро“.  Очаква се те да представят двете си съчетания, с които ще се борят за отличията на Олимпийските игри в Париж през лятото. Заявки за двудневния турнир по художествена..

публикувано на 14.05.24 в 12:48

13-ата е факт!

„Лудогорец“ спечели 13-ата си поредна шампионска титла. Това стана след домакински успех над втория  „ЦСКА София“ с 3:1.  Отборът на Георги Дерменджиев поведе в резултата още във 2-рата минута с гол на Квадво Дуа, но гостите не се предадоха и стигнаха до изравняване в 35-ата минута с попадение на Фернандо Каранга.  Само почивката тимът от Разград..

публикувано на 11.05.24 в 21:54

Важна крачка към нова титла

Хандбалистите на „Шумен 61“ са на една победа от нов златен дубъл. В първия двубой от суперфинала в първенството тимът, воден от Никола Карастоянов и Костадин Семерджиев, спечели над основния си опонент през този сезон „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 31:28, на полувремето 19:14.  През първата част шампионите имаха предимство и на моменти преднината им..

публикувано на 11.05.24 в 20:50
Айк Мнацканян

Битка за олимпийски квоти

Четирима борци от русенския клуб „Юнак- Локомотив“ ще се борят за олимпийски квоти на започващата днес квалификация в Истанбул.  При жените ще участват Ирена Бинкова в категория до 53 кг. и Юлияна Янева в категория до 76 кг.  Първите им схватки са в сутрешната сесия утре, която започва от 10:00 ч.  В свободния стил при мъжете русенският клуб ще бъде..

публикувано на 09.05.24 в 13:05

Завършиха „Ученическите игри 2024”

Наградиха победителите във финалите на „Ученически игри 2024” по волейбол и баскетбол за юноши 11-12 клас, на които Разград бе домакин през последните четири дни. Победител във волейболната надпревара, която се проведе във физкултурния салон на ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, е МГ „Д-р Петър Берон”-Варна. Във финалната среща, продължила 55 минути,..

публикувано на 04.05.24 в 15:08

Турнир в памет на Венци

Международен детски футболен турнир „Северна звезда“ ще се проведе от днес до неделя в Русе. Организатори на форума са русенският футболен клуб и Общината. Надпреварата е в памет на 11-годишния футболист Венцеслав Георгиев от школата на „Дунав“. Момчето почина при тренировка на 30 август миналата година, след като бе поразено от мълния. В..

публикувано на 03.05.24 в 07:37